Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groeistad Klassieker voor Yoeri Havik

Zaterdag 19 september 2015

Elite men - Yoeri Havik heeft de Amersfoort Groeistad Klassieker gewonnen. De renner van SEG Racing versloeg medevluchter Dion Beukeboom in de sprint. Jetse Bol won de sprint voor de derde plaats.

Beukeboom reed op drie kilometer van de streep weg uit een kopgroep van zeventien renners. De lange coureur van Parkhotel Valkenburg zag net voor het ingaan van de slotkilometer Havik aansluiten. "Die nam niet meer over en ik kon mijn benen moeilijk stil houden, want dan had ik niets. Maar ik zag de bui natuurlijk wel hangen op dat moment."

Eerste zege

Yoeri Havik boekte zijn eerste klassiekerzege van het seizoen in de laatste wedstrijd die hij in Nederland op het programma had staan. Hierna wachtten nog enkele kermiskoersen in Vlaanderen en dan zit zijn wegseizoen 2015 erop. "Ik ben toch blij dat ik dit nog afsluiten kan met een zege. Ik ben bezig aan mijn meest constante seizoen van de afgelopen jaren, maar ik miste alleen de zege nog, terwijl ik meestal toch wel twee mooie overwinningen kan boeken in een seizoen." De renner uit Assendelft verlaat aan het einde van het seizoen zijn ploeg SEG Racing omdat hij dan te oud is voor deze opleidingsformatie. "Ik hoop dat deze zege nog helpt bij het vinden van een nieuwe ploeg voor 2016. Het liefst natuurlijk op continentaal niveau, al droom ik nog altijd van pro continentaal. Maar ik vind het fietsen sowieso nog te leuk om eraan te geven."

Kopgroep lang vooruit

De wedstrijd werd gekleurd door een aanval van een vroege kopgroep, die tachtig kilometer vooruit reed en maximaal twee minuten wist te nemen op het peloton.  Daar zaten Rick van Breda (Parkhotel Valkenburg), Bart Dielissen (BabyDump), Gary Hekman (Peddelaars),Tim Rodenburg (Piels), Julius van den Berg (SEG) en Jarno Gmelich Meijling van begin tot eind bij. De laatste hield aan zijn dag in de aanval de bergprijs over.

Foto: © Sportfoto

1 112 Havik, Yoeri SEG Racing 3:51:49
2 3 Beukeboom, Dion Parkhotel Valkenburg z.t.
3 103 Bol, Jetse CT Join'S-de Rijke 3:51:53 0:04
4 6 Schulting, Peter Parkhotel Valkenburg z.t.
5 106 Mol, Wouter CT Join'S-de Rijke z.t.
6 38 Rege, Eve Team Fix IT z.t.
7 108 de Greef, Robbert CT Join'S-de Rijke z.t.
8 37 Gjolberg, Adrian Team Fix IT z.t.
9 98 Poutsma, Stefan Cycling Team Jo Piels z.t.
10 114 van den Berg, Julius SEG Racing z.t.
11 42 Hermansen, Sindre Eid Team Fix IT z.t.
12 145 van Dalen, Jason Willebrord Wil Vooruit z.t.
13 23 Kers, Koos Jeroen Baby Dump Cycling Team z.t.
14 66 Hamelink, Jasper Metec-TKH Cycling Team z.t.
15 126 Ottema, Rick WV Eerens-Stormvogels z.t.
16 1 van den Berg, Jim Parkhotel Valkenburg z.t.
17 101 te Stroet, Rens Cycling Team Jo Piels z.t.
18 110 Bokeloh, Jonas SEG Racing 3:52:28 0:39
19 22 Eefting, Roy Baby Dump Cycling Team z.t.
20 63 Ariesen, Johim Metec-TKH Cycling Team z.t.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl