Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Blaak: "Teleurstelling, maar uiteindelijk trots'

Maandag 21 september 2015

Women - Chantal Blaak won vorig jaar goud op de WK Ploegentijdrit, zondag greep ze in het shirt van Boels-Dolmans met slechts zes seconden verschil naast  een nieuwe wereldtitel. Dat geringe verschil laat je niet zomaar los, erkent ze.

"Tja zes seconden, daar heb ik vannacht nog wel een paar keer aan gedacht" laat ze weten vanuit Richmond. "Het is echt helemaal niks, maar op een WK is het alles! Het is een teleurstelling, want we kwamen hier om te winnen, maar we wisten ook dat het close ging worden. De volgorde van het WK-podium had niemand van te voren kunnen voorspellen."

Pech met Majerus

Even leek de ploeg de titel voor het grijpen, het laatste meetpunt onderweg gaf een positieve marge aan. Maar ook stond toen vast dat er nog niets beslist zou zijn. Blaak: "Als je dan met één seconde voorsprong wint, zouden we niet eens denken: wat als... Maar voor ons liep het net verkeerd af. Ook hadden we pech dat we Christine Majerus al binnen vijf minuten kwijt waren door een lekke band, je mist dan gewoon een belangrijke schakel in het team. Daar doe je niets aan. Dat is ook sport."

Keihard gewerkt

Uiteindelijk is er berusting en toch ook voldoening. "Uiteindelijk denk ik dat we trots op elkaar mogen zijn. We hebben met elkaar - de rensters, begeleiding en onze sponsors - keihard voor deze dag gewerkt. We winnen geen goud, maar  we laten weer zien dat we bij de beste teams van de wereld horen. Het is een mooie afsluiting van een succesvol seizoen."



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl