Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos mee op verkenning naar olympisch parcours Rio

Woensdag 30 september 2015

Women - Marianne Vos kwam dit seizoen nauwelijks in actie, maar de renster zelf en bondscoach Johan Lammerts hopen dat ze op tijd hersteld raakt om een troef voor oranje te zijn op de Olympische Spelen van Rio in de wegwedstrijd. Daarom gaat ze mee het parcours verkennen.

Ook Anna van der Breggen, Lucinda Brand (Rabo-Liv), Ellen van Dijk, Chantal Blaak (Boels-Dolmans) en Annemiek van Vleuten (nu nog Bigla) doen dat. Bij de mannen is een trio van Lotto-Jumbo present: Robert Gesink, Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk. 

Startplekken

Van 29 oktober tot en met 2 november gaan negen renners het parcours verkennen in de Braziliaanse stad. Eerder dit jaar heeft Johan Lammerts al deelgenomen aan een testevent op de plek waar in 2016 de Olympische Spelen worden gehouden. Op dat moment had hij geen beschikking over de kanshebbersvoor een Olympische startplek, omdat de wedstrijdkalender dit niet toeliet. Op dit moment zou Nederland met vier mannen mogen starten op de wegwedstrijd. Ook kunnen, op dit moment, twee renners afgevaardigd worden op de tijdrit.  Bij de vrouwen geldt dezelfde verdeling.



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl