Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sam Oomen wint Parijs-Tours voor beloften

Zondag 11 oktober 2015

Elite men - Sam Oomen heeft het seizoen op fraaie wijze afgesloten: de renner van het Rabobank Development Team won Parijs-Tours voor beloften. De toekomstig prof van Giant-Alpecin hield in de sprint van een kopgroep zijn ploeggenoot Martijn Tusveld van de zege.

Maxime Farazijn werd derde. De twee renners van het Rabo Dev Team zagen ook Koen Bouwman van SEG Racing (zesde) en Adriaan Janssen (negende).  Oomen keek tevreden terug:  “Ik heb eerst net als vorig jaar in de achtervolgende groep alles gecounterd. En ik wist dat op de voorlaatste klim mijn kans kwam.Daar ben ik volle bak naar boven gereden. Niemand kon volgen. Direct na de top kwam ik bij de koplopers. Tusveld is vervolgens meerdere keren gaan aanvallen, maar hij kwam niet weg. Ik heb het nog op de laatste klim geprobeerd. Het brak even, maar ze kwamen toch weer terug.”

Lange sprint
En toen kwam de sprint met vier, niet bepaald de specialiteit van ronderenner Sam Oomen. “Maxime Farazijn was op papier de snelste bij ons”, realiseerde Oomen zich. “Maar ik voelde me hartstikke sterk. Zo’n sprint na een slopende koers is altijd anders. Ik ben op 600 meter begonnen. Vervolgens kwam Dries van Gestel over me heen, maar ik had nog voldoende over om te reageren. En dan boek je een gedroomde overwinning. Na Lombardije en het WK had ik flink de pest in dat ik door pech kansloos was. En dan toch zo mijn periode bij Rabobank afsluiten, is ongekend. Heel fijn. Voor de mannen en voor de ploeg." 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl