Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Oud-schansspringer naar Lotto-Jumbo

Maandag 12 oktober 2015

Elite men - De 25-jarige Primoz Roglic rijdt de komende twee jaar voor Lotto-Jumbo. De Sloveens oud-schansspringer won de afgelopen periode onder meer de Ronde van zijn eigen land en de Tour d'Azerbaidjan.

Primoz Roglic weet wat het is om als topsporter te leven. Roglic was schansspringer op hoog niveau en kwam voor de nationale selectie van Slovenië uit. Een zware val maakte een einde aan die carrière. Roglic stapte op de fiets om te revalideren.  Na een tijd bleek dat hij goed mee kon komen in het peloton. Dit jaar brak hij pas echt door en won hij verschillende koersen in de Europe Tour in het shirt van Adria Mobil. "Ik ben heel erg blij met deze stap naar het hoogste niveau in het wielrennen”, zegt Roglic. “Ik kijk er heel erg naar uit. Ik ben een sportman in hart en nieren. Na mijn val stelde ik me tot doel om profwielrenner te worden. Het is iets heel anders maar topsport blijft topsport. Je moet er keihard voor werken. Ik ben een renner voor het zware werk in de bergen en klassementen. De filosofie van het team heeft me net als het warme welkom geraakt. Dat inspireert me! Nu kunnen we samen groeien tot iets heel moois.”

 

Groot vermogen

Het begeleidingsteam van Lotto-Jumbo heeft Roglic onderworpen aan een reeks van zware testen waaronder inspanningstesten. Daaruit blijkt dat hij van nature een groot vermogen heeft. Als schansspringer was hij al niet zwaar en juist die combinatie geeft hem een groot voordeel.  heeft in verschillende koersen echt indruk gemaakt door goede WorldTour-renners achter zich te laten”, verklaart Nico Verhoeven. “Hij was al een topsporter en zo denkt en leeft hij ook, zijn gedrevenheid past bij ons team. We hebben veel met hem gesproken en binnenste buiten gekeerd. Je ziet een supersnelle ontwikkeling bij hem en koersinzicht. Hij is een groot talent en een snelle leerling met een grote motor. Hij past bij ons en kan helemaal tot bloei komen en wedstrijden winnen.”

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl