Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse teamsprinters winnen goud en brons

Donderdag 15 oktober 2015

Track - De Nederlandse teamsprinters hebben indruk gemaakt op het Europees Kampioenschap in het Zwitserse Grenchen. De mannen realiseerden de tweede tijd in de kwalificatie, maar wonnen goud in de finale ten koste van Polen. 

Nils van 't Hoenderdaal, Hugo Haak en Jeffrey Hoogland zorgden voor de Nederlandse baanequipe voor het eerste goud en de eerste Europese titel in dit toernooi. Van’t Hoenderdaal: “We hebben gewoon lekker geknald op die pedalen, maar het voelt nog wel onwerkelijk.” Haak vult aan: “Twee jaar geleden keken we hier nog tegenop. We zijn echt heel blij en dit is een bevestiging dat we op de juiste weg zijn richting Rio.” Bondscoach Rene Wolff had niets dan lof voor zijn pupillen. “Echt petje af voor de mannen dat ze zo vroeg in het seizoen al dit resultaat weten te behalen.”

Brons voor nieuw koppel

De vrouwen werden derde in de kwalificatie en wonnen later op de dag brons ten koste van Spanje. Een mooie start voor het nieuwe duo Elis Ligtlee-Lauriene van Riessen. Wolff was erg tevreden met het optreden van het nieuwe duo. “Deze prestatie is echt een bevestiging dat Elis en Laurine veel potentie hebben. Het is hun eerste grote evenement in deze samenstelling en klokken direct een Nederlands record. Ik ben heel trots op de dames!” Ook Ligtlee was blij met het resultaat. “Ik ben echt superblij. Het is toch altijd weer even spannend als je een nieuw duo vormt, maar ik ben heel opgelucht dat het opnieuw gelukt is.”

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl