Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ligtlee en Hoogland Europees kampioenen sprint

Vrijdag 16 oktober 2015

Track - Een dag nadat ze met Laurine van Riessen brons behaalde op het onderdeel teamsprint, heeft Elis Ligtlee opnieuw haar visitekaartje afgegeven op het EK op de baan in het Zwitserse Grenchen. Ze won het sprinttoernooi. In de finale won ze in twee manches van haar Russische opponente. Bij de mannen maakte Jeffrey Hoogland het succes van oranje compleet.

Ligtlee was in de ochtend al veruit de snelste in de kwalificatie van het sprinttoernooi. Met haar 10,742 seconde over 500 meter bleef Ligtlee Kristina Vogel uit Duitsland ruim voor. Van Riessen realiseerde een zevende tijd. Daarmee gaan beide rensters naar de duels, die uiteindelijk de medaillewinnaars moeten opleveren.

Bij de mannen was Jeffrey Hoogland in de kwalificatie goed voor de snelste tijd. Hugo Haak reikte tot de zesde stek. De twee wonnen gisteren goud op de teamsprint met Nils van 't Hoenderdaal. Haak werd uiteindelijk zevende, Hoogland drong tot de finales door. In twee manches bleek hij de snelste. In de tweede manche leek Hoogland de Duitser te veel ruimte te geven, maar in extremis kwam de Nijverdaller nog langszij.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl