Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Demi de Jong ook in 2016 bij Boels-Dolmans

Maandag 19 oktober 2015

Women - Demi de Jong rijdt ook komend seizoen bij het Boels-Dolmans Cycling Team. De 20-jarige renster uit Ossendrecht kwam die contractverlenging onlangs overeen met team manager Danny Stam.

De Jong werd het afgelopen jaar in Emmen Nederlands kampioene bij de beloften-vrouwen en was  in deze categorie zesde op het Europees Kampioenschap in Tartu (Estland). Ook droeg ze enkele dagen de leiderstrui in het jongerenklassement van de Baskische etappekoers Emakumeen Bira. Tenslotte realiseerde ze een achtste plaats in de 1.1-klassieker Gooik-Geraardsbergen-Gooik. De Jong rijdt sinds haar overstap naar de elite-vrouwen in 2014 voor de internationale vrouwenformatie van Boels-Dolmans.

Goed ontwikkeld

Team manager Danny Stam is blij ook komend jaar te mogen werken met de talentvolle Brabantse. “Ik moet zeggen dat Demi zich heel goed ontwikkeld heeft, met name het afgelopen jaar. Ze is jong en je kunt nog niet verwachten dat ze het hoge niveau van onze kopvrouwen haalt, maar ze heeft de afgelopen twee jaren wel duidelijke stappen gemaakt. Ook is Demi van waarde geweest voor de ploeg. We hebben de hoop dat ze zich verder blijft ontwikkelen en zien groeimogelijkheden voor haar. Met name als het parcours wat lastiger wordt, wat meer omhoog loopt, komt ze vanzelf boven drijven. We werken graag verder mee aan haar ontwikkeling.”

Stap maken

De Jong gaat ook graag verder met het team. “De lat ligt best hoog bij ons, maar ik hoop komend jaar vaker tot diep in de finale mijn kopvrouwen bij te kunnen staan en ook zelf een aantal keren voor een podiumplaats mee te kunnen doen. Ik merkte het afgelopen jaar – met name in het Festival Luxembourgeois en de Emakumeen Bira – dat ik me steeds langer van voren kan handhaven. Ik hoop dat ik de komende winter opnieuw een stap kan maken en zo kan bijdragen aan het behalen van mooie resultaten en ook zelf uitslagen te rijden. Ik wil graag mijn nationale titel prolongeren bij de beloften, dat was achteraf toch het hoogtepunt van 2015 voor mij.”



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl