Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Christine Majerus verlengt bij Boels-Dolmans

Donderdag 29 oktober 2015

Women - Het Boels-Dolmans Cycling Team kan ook in 2016 over Christine Majerus beschikken. De 28-jarige Luxemburgs kampioene op de weg en in het veld gaat daarmee haar derde seizoen in bij de ploeg van manager Danny Stam.

Het afgelopen seizoen heeft Majerus veel werk verzet voor kopvrouwen als wereldkampioene Lizzie Armitstead , maar de Luxemburgse was ook zelf succesvol met ritwinst in de Aviva Women’s Tour of Britain en derde plaatsen in de Novilon Cup en het eindklassement van de Energiewacht Tour.

Team manager  Danny Stam heeft Majerus zich zien ontwikkelen tot een belangrijke schakel in zijn team. “Christine is een renster die zich goed kan wegcijferen voor de anderen, een harde werkster, die afgelopen seizoen zeker een aantal keren een sleutelrol heeft vervuld bij onze teamsuccessen. Bijkomend voordeel is dat ze ook de rol van afmaakster kan overnemen op de momenten dat het nodig is. Zoals we gemerkt hebben in de Energiewacht Tour en de Tour of Britain, waar ze succesvol was. Dit soort rensters zijn schaars in het peloton en daarom zijn we blij dat we haar nog een seizoen aan ons team hebben kunnen binden.”

Majerus zelf zegt goed op haar plek te zijn in de ploeg. “Ik ga dan ook graag door in dit team. Ik heb mezelf dankzij de ploeg kunnen ontwikkelen tot een renster die terug kan kijken op haar beste seizoen ooit. De keuze om bij te tekenen, was dan ook snel gemaakt.   Het feit dat ik ook van tijd tot tijd mijn eigen kans mag gaan, maakt het gemakkelijker om me een andere keer op te offeren. Ook omdat we als team een aantal uitmuntende resultaten wisten te boeken. Ik houd die rol graag vast in 2016. Ik denk dat het voor mij goed werkt om niet in elke wedstrijd de druk op mijn schouders te  voelen. Boels-Dolmans is het perfecte team om die dubbelrol van afmaker en helper te vervullen.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl