Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Beukeboom grijpt net naast brons op achtervolging

Zondag 01 november 2015

Track - Dion Beukeboom is er net niet in geslaagd Nederland een tweede medaille te bezorgen bij de wereldbekerwedstrijden op de baan in Cali. De Noord-Hollander plaatste zich als derde voor de individuele achtervolging, maar verloor zijn strijd om het brons.

Bij de Europese kampioenschappen twee weken geleden veroverde Dion Beukeboom een bronzen medaille op de individuele achtervolging en ook zaterdag zat hij weer dichtbij de medailles. In de kwalificaties klokte hij de derde tijd (4:22,963). Later op de dag viel hij met 4:23,725 net buiten de podiumplekken. De Duitser Domenic Weinistein won de eerste wereldbekerstrijd met een tijd van 4:20,069. Andrew Tennant uit Groot-Brittanië won het zilver (4:22,095) voor de Rus Dmitry Sokolov (4:22,141). Beukeboom eindigde als vierde. Beukeboom: “Achteraf denk ik dat er best meer in had gezeten. Fysiek voelde ik me goed, maar mentaal was het zwaar. Toch ben ik tevreden dat ik het goede resultaat van het EK door kan trekken.”

Elis Ligtlee - die zich als vierde plaatste in de sprintkwalificatie - moest uiteindelijk genoegen nemen met een negende plaats op dit onderdeel.  Bondscoach René Wolff: “Je merkt dat het hier toch een ander niveau is dan op het Europees kampioenschap. Elis was niet 100% scherp en dat resulteert in zo’n sterk veld direct in een vroege uitschakeling. " Kirsten Wild begon aan haar omniumtoernooi en is halverwege de zes onderdelen tweede. Laura Trott heeft de leiding in handen.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl