Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels-Dolmans met elf rensters nieuwe seizoen in

Dinsdag 03 november 2015

Women - Romy Kasper draagt ook in 2016 de kleuren van het Boels-Dolmans Cycling Team.  De 27-jarige Duitse is komend jaar al aan haar vierde seizoen toe bij de formatie van team manager Danny Stam. Daarmee is de selectie van Boels-Dolmans voor 2016 helemaal rond.

Ook wereldkampioene Lizzie Armitstead, Ellen van Dijk, Chantal Blaak, Demi de Jong, Megan Guarnier, Evelyn Stevens, Christine Majerus, Kasia Pawlowska en Amalie Dideriksen blijven behouden voor de ploeg. De Canadese aanwinst Karol-Ann Canuel brengt het aantal rensters op elf voor komend seizoen.

Stam: “De ploeg draaide een zeer succesvol seizoen afgelopen jaar en dat had ook te maken met een juiste balans in je team. Daarom is het mooi dat we alle rensters konden behouden en met Canuel een renster toe kunnen voegen die heel goed in de bestaande formatie lijkt te passen. In een sterk presterend team  is het bovendien van heel groot belang dat je rensters in je team hebt  die weliswaar voor de buitenwereld vaak onzichtbaar, maar o zo belangrijk werk verrichten voordat de finale begint en ook in die finale. Met Romy  Kasper hebben we een renster die zich altijd wegcijfert voor het ploegbelang, ze gaat er gewoon vol voor om haar kopvrouwen zo optimaal mogelijk bij te staan. Door die rol heeft zij ook een aandeel in ons succes gehad en daarom zijn we blij dat ze ook komend jaar haar werk voor ons team verrichten gaat” zegt Stam over de contractverlenging van Kasper.

De Duitse zelf voelt zich helemaal thuis bij de ploeg inmiddels. “Het is heel mooi om opnieuw voor Boels-Dolmans uit te komen. Vooral ook omdat de rensters van 2015 allen blijven. We hadden veel lol samen, maar kenden vooral ook een succesvol seizoen. De eindzege in de wereldbeker voor Lizzie Armitstead stemde me het meest tevreden. Het laat zien hoe goed we samen werken en vechten voor een mooi resultaat. Voor mij was het een dankbare taak om bij te dragen aan de successen van de ploeg. Dat hoop ik ook in 2016 te kunnen doen. Het is mijn droom om de Olympische Spelen te rijden in 2016 en daarvoor zal ik zelf ook enkele goede resultaten nodig hebben. Maar ik ben er zeker van dat die twee zaken gecombineerd kunnen worden.”    

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl