Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Landenteams in de rij voor nieuwe Olympia's Tour

Vrijdag 06 november 2015

Elite men - Met het vast leggen van tien sterke landenploegen heeft Olympia’s Tour de wind in de zeilen bij het varen van een nieuwe koers. De oudste etappewedstrijd van Nederland besloot zichzelf voor het komende jaar te positioneren als beloftenwedstrijd en op de internationale wielerkalender te verhuizen van mei naar september. De nieuwe datum, twee weken voor het wereldkampioenschap, blijkt een schot in de roos.

Voor de 64e editie zijn inmiddels tien landenteams vastgelegd: Australië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Groot Brittannië, Letland, Luxemburg, Noorwegen, Verenigde Staten en Zweden. 

Door het vastleggen van deze sterke wielernaties strijden van 27 september tot en met 2 oktober 2016 de beste internationale talentvolle beloften tegen de belangrijkste Nederlandse talenten in Olympia’s Tour. Daarmee wordt één van de doelstellingen van de organisatie gerealiseerd.  Op dit moment zijn met Noorwegen, Denemarken en Frankrijk drie landen uit de top vijf van de Nations Cup 2015, het UCI klassement voor renners tot 23 jaar, vastgelegd.  De bondscoaches hebben aangegeven allemaal met hun WK-selectie naar Olympia’s Tour te komen.

Hiermee krijgt  de wedstrijd gegarandeerd de beste renners onder 23 jaar van de wereld aan de start en zijn de wereldtoppers van de toekomst in Nederland actief. Deze landenploegen zullen het gaan opnemen tegen de Nederlandse en buitenlandse continentale ploegen. De samenstelling van dit deel van het rennersveld wordt later door de organisatie bekend gemaakt. 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl