Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels-Dolmans strikt met Harris twaalfde renster

Vrijdag 13 november 2015

Women - De Britse veldrijdster Nikki Harris komt het Boels-Dolmans Cycling Team versterken per 1 januari 2016. De nummer drie van de vorig weekeinde verreden Europese Kampioenschappen in Huijbergen moet de ploeg een grotere zichtbaarheid geven in het veld in de wintermaanden. Dat doet Harris samen met Luxemburgs kampioene Christine Majerus, die jaarlijks een aantal wedstrijden in het veld rijdt. Het contract van Harris met het Boels-Dolmans Cycling Team loopt tot het einde van kalenderjaar 2016.

Harris was actief op verschillende disciplines in de wielersport, maar focust zich sinds enkele seizoenen met name op de cyclo-cross.  Daarvoor leeft ze ook een deel van het seizoen op Vlaamse bodem. Het leverde de Britse de afgelopen jaren de nodige successen op, zoals de Britse veldrittitel en meerdere medailles op de Europese Kampioenschappen. Harris is een vaste waarde op de podia van de belangrijke crossen, vorig jaar wist ze in Spa-Francorchamps een wedstrijd uit de Superprestige te winnen, de 28-jarige zegevierde toen ook in het Nederlandse Rucphen. Tot het einde van dit kalenderjaar rijdt Harris voor Telenet-Fidea. Voor deze ploeg realiseerde ze deze winter tot nog toe al podiumplaatsen in Gieten, Ronse, Zonhoven, de Koppenbergcross, Huijbergen (EK) en Niel.

Harris is opgetogen over deze nieuwe stap in haar carrière. “Het team biedt mij het ultieme droomscenario om het veldrijden te combineren met de weg. Ik had altijd al de hoop ooit nog eens een team te vinden waar ik beide disciplines op hoog niveau kan beoefenen, maar er zijn niet veel ploegen waar dat mogelijk is. Boels-Dolmans is in mijn ogen het beste team op de weg. De rensters, de begeleiding en de (materiaal)sponsors zijn zeer ervaren en ik kan niet wachten om de samenwerking aan te gaan met hen allen. Men stelt mij bovendien alles tot mijn beschikking waardoor ik zonder problemen per 1 januari mijn veldritloopbaan kan voorzetten. Als ik de juiste balans vind bij het combineren van beide disciplines kan dit het beste in mij als renster naar boven brengen.”

Op zowel de weg als in het veld zijn er ambities bij Harris. “In het veld mik ik op een podium bij het wereldkampioenschap, nadat ik vorig jaar vierde werd op het WK. De Britse titel is altijd een groot doel, net als het zoveel mogelijk podiumplaatsen behalen en ik hoop nog eens een wereldbekerzege te boeken. Ook wil ik me graag bovenin het BPost Bank Trofee handhaven. Ik sta daar nu tweede. Op de weg heb ik altijd de ambitie gehad om deel uit te maken van een winnende formatie in de klassiekers en ik wil me graag proberen te plaatsen voor de Olympische Spelen. Ik heb het vertrouwen dat  ik mij bij Boels-Dolmans  zodanig kan ontwikkelen dat ik die ambities kan waarmaken.”



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl