Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Roompot-Oranje Peloton blijft winnaar Topcompetitie belonen

Dinsdag 17 november 2015

Elite men - Team Roompot-Oranje Peloton wil ook komende jaren de winnaar van de KNWU Topcompetitie voor mannen belonen met een profcontract. Voorwaarde is dan wel dat de sponsorcontracten van de ploeg van Michael Zijlaard verlengd worden.

Dat vertelde initiatiefnemer Flavio Pasquino bij de presentatie van de topcompetitie bij het KNWU-najaarscongres. "Roompot-Oranje Peloton wil voor meerdere jaren deze samenwerking aangaan." Overigens maakte winnaar Twan Castelijns vorig jaar geen gebruik van het aanbod, hij koos voor Lotto-Jumbo. Ander nieuws was dat er een vierde trui wordt geïntroduceerd: naast de algemene leiderstrui en de jongerentrui was de trui voor de beste clubrenner al aangekondigd voor 2016. Daar komt een bergtrui bij. 

Meer budget nodig

Flavio Pasquino geeft aan dat hij ook komend jaar zelf voor de meeste kosten opdraait voor de promotie van de topcompetitie, hij noemde op het congres een tekort van 60.000 euro. Daarom vraagt hij vanaf 2017 50.000 (ipv 10.000) euro bijdrage vanuit de wielerbond. "Om het project continuiteit te geven." Het budget wordt onder gebracht bij een stichting. Vanaf 2021 moet de stichting dan op eigen benen staan zonder bijdrage van de bond.

 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl