Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia's Tour sluit af met selectieve slotrit

Vrijdag 27 november 2015

National - De 64e Olympia’s Tour krijgt komend jaar een Limburgs finaleweekeinde. Nadat op zaterdag 1 oktober 2016 de internationale beloftentop neerstrijkt in Reuver (gemeente Beesel), wacht de renners op de afsluitende zondag 2 oktober een loodzware etappe door het Limburgse heuvelland met start in Margraten en finish in Noorbeek.

Dankzij het akkoord met de genoemde gemeenten krijgt de organisatie van de oudste etappekoers van Nederland de zo vurig gewenste zware slotetappe in Zuid-Limburg, waarmee de strijd om de eindzege tot het laatst open blijft.  Burgemeester Dieudonné Akkermans: “Ik ben er trots op dat de wielerklassieker Olympia's Tour in 2016 te gast is op het balkon van Nederland, in de Bloesem van het Zuiden, Eijsden-Margraten!”. In de afsluitende etappe in de gemeente Eijsden-Margraten krijgen de renners in 150 kilometer maar liefst 28 Limburgse hellingen voorgeschoteld.

De deelnemers aan de eerste Olympia’s Tour voor beloften leggen eerst een grote lus door Zuid-Limburg af van 75 kilometer. Daarin moeten onder meer de Schweiberg, de Gulperberg en de Camerig verteerd worden. Vervolgens wordt drie keer een lus van 25 kilometer afgelegd met de Hoesberg, de Bukel, de Banholtergrubbe, Piemert, en Schey. “We gaan de finishlijn trekken op het steile Mheerelindje, waar de renners bergop hun laatste meters van deze ronde af leggen op zoek naar dagsucces en misschien wel de eindwinst, “ aldus Roy Packbier van de lokale organisatie Stichting Wielersport Margraten, een ervaren organisatie die al zes keer tekende voor een Nederlands kampioenschap mountainbike in Noorbeek.

Organisator Thijs Rondhuis: “We zijn erg blij met de gemeente Eijsden-Margraten een enthousiaste wielergemeente te hebben gevonden en zijn ook veel dank verschuldigd aan de ervaren en betrokken lokale organisatie. Zowel sportief als logistiek is dit de ideale afsluiting van onze ronde.”

Daags voor die spetterende slotetappe is Olympia’s Tour te gast in de gemeente Beesel, waar Reuver al voor de zesde keer voor een etappe in deze ronde tekent. De gemeente, de verantwoordelijke stichting en de wedstrijdorganisatie zijn nog met elkaar in gesprek over het parcours en de precieze invulling van de dag. Maar Rondhuis weet één ding zeker: “De ambiance is in Reuver verzekerd. De enthousiaste stichting zorgt door de combinatie van de wielersport met randactiviteiten voor een goed gevulde finishomgeving. In 2015 was de etappe druk bezocht, zeer geslaagd en daarom passend als zaterdagetappe.”



Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl