Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielermoment 2015 (1): Van der Poel wereldkampioen

Maandag 30 november 2015

Nieuws - Hij begon de winter als kandidaat voor de wereldtitel bij de beloften, die zo nu en dan in de grote crossen de profs zou komen uitdagen en eventueel verslaan. Hij eindigde het seizoen in februari met de regenboogtrui van de beroepsrenners om de schouders.

Waar vader Adrie van der Poel zo lang op dat tricot had moeten wachten, veroverde zijn jongste zoon op zijn allereerste grote WK direct de wereldtitel. Daarvoor was de Brabander van BKCP ook al Nederlands kampioen geworden bij de profs. Maar in Tabor maakte hij indruk met een lange solo en boekte hij een onomstreden wereldtitel. De renner die al wereldkampioen op de weg bij de junioren werd (Florence 2013) en twee wereldtitels in het veld bij de junioren veroverde, schaarde zich nu definitief tussen de groten. Hoewel hij door een blessure pas eind november zijn regenboogtrui weer opnieuw kon tonen deze winter, maakte hij alvast indruk door bij zijn rentree derde te worden bij de wereldbekerwedstrijd in Koksijde.

CyclingOnline.nl laat u tot in de week voor Kerst kiezen uit een aantal memorabele momenten uit 2015. Aan de lezers is het om hét wielermoment van 2015 te kiezen. Onder alle inzenders verloten wij jaarkalenders 2016 van Merida Benelux en een sporttas van Roompot Vakanties met andere geschenken van dit team. Stemmen kan door een mail te sturen aan redactie@cyclingonline.nl.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl