Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Amy Pieters is Nederlands kampioene scratch

Maandag 28 december 2015

Track - Amy Pieters is in Alkmaar Nederlands kampioene scratch geworden. De Noord-Hollandse van Liv-Plantur bleef in het Sportpaleis nipt Kirsten Wild voor, die wereldkampioene is op dit onderdeel. Kelly Markus veroverde de bronzen medaille.

De fotofinish wees Pieters als winnares aan. Wild werd vorige week Nederlands kampioene koppelkoers samen met Nina Kessler.  Amy Pieters maakte het feest van haar jarige vriend en strandbiker Stefan Vreugdenhil compleet door hem tijdens het NK-baan in Sportpaleis Alkmaar te trakteren op de nationale scratchtitel. De in Haarlem woonachtige Zwanenburgse won in de sprint van niemand minder dan wereldkampioene Kirsten Wild en Kelly Markus. ,,Er werd heel hard gereden,’’ doelde de 24-jarige renster van Liv Plantur op de uitbraken van Vera Koedooder en Roxane Knetemann eerder in de wedstrijd. ,,We hadden niets afgesproken, ik wilde deze wedstrijd, zo vlak voor de puntenkoers, gewoon rijden.’’

En, Amy Pieters was uiteindelijk toch wel tevreden met de derde plaats op de puntenkoers achter de kersverse nationaal kampioene Vera Koedooder en Roxane Knetemann. ,,Er zat gewoon niet meer in. Het was moeilijk om Vera (Koedooder, die een ronde voorsprong pakte,DR) terug te pakken. Zou ik alsnog reageren, dan weet ik dat de achtervolgers naar mijn wiel zouden springen. Dus was het zaak om zoveel mogelijk punten te pakken tijdens de sprints om een podiumplaats veilig te stellen en dat is me gelukt,’’ aldus analyseerde de kersverse renster van Wiggle Honda haar race. Amy Pieters wacht morgen (dinsdag) nog de NK-achtervolging. Daarna wacht in februari haar eerste afspraak van het wegseizoen in de Ronde van Qatar. ,,Nee, de Olympische Spelen zal ik realistisch gezien aan mij voorbij moeten laten gaan. Het parcours van de wegrace in Rio is heel zwaar.’’(Dan Rolandus).

 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl