Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bos, Buchli en Van den Berg op WB-teamsprint

Dinsdag 29 december 2015

Track - Roy van den Berg, Matthijs Buchli en Theo Bos rijden komende maand de wereldbeker op de baan in Hong-Kong de sprintonderdelen bij de mannen en ook gezamenlijk in de teamsprint.

Omdat Jeffrey Hoogland, Hugo Haak en Nils van 't Hoenderdaal al vanaf het begin van het seizoen actief zijn, krijgen zij enige rust. Dat was al voor het seizoen voorzien. Van den Berg krijgt een kans zich in de kijker te rijden voor Rio en Matthijs Buchli begon later aan zijn seizoen vanwege keirinverplichtingen in de zomer. Bos - die zich laat meldde bij bondscoach René Wolff - moest het op de kilometer en in de sprintkwalificatie opnemen tegen het jonge talent Sam Ligtlee. Bos was twee keer sneller en kan daardoor zijn koffers pakken voor Hong-Kong.

Nick Stopler, Roy Pieters, Jenning Huizenga en Joost van den Burg rijden de ploegachtervolging. Tim Veldt het omnium. Ook Kirsten Wild zal het omnium rijden. Bij de vrouwen rijden Kyra Lamberink en Hetty van de Wouw de teamsprint, de eerste zal ook de sprint en keirin rijden.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl