Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stroetinga en Kreder eerste leiders Rotterdam

Vrijdag 08 januari 2016

Track - De eerste ronde van het gevecht om de eindzege in de Zesdaagse van Rotterdam werd donderdagavond gewonnen door Wim Stroetinga en Raymond Kreder (61 punten), maar van een echte knock-out was totaal geen sprake. De twee Nederlanders bouwden tijdens openingsavond in Ahoy Rotterdam slechts een minimale voorsprong op.
 
Vijf andere koppels bevinden zich na de eerste nacht nog in dezelfde ronde. Vier van hen geven ook qua punten amper iets toe. Kenny De Ketele-Moreno De Pauw (59 punten), Albert Torres-Sebastian Mora Vedri (50) , Niki Terpstra-Yoeri Havik (45) en Jesper Mørkøv- Alex Rasmussen (34) hijgen de leiders in de nek. Morgan Kneisky en Christian Grasmann staan met een totaal van 13 iets verder weg.
 
Titelverdediger Terpstra gaf in de eerste koppelkoers samen met zijn maatje Havik direct aan met wat voor intenties hij deze week in Ahoy rond zal rijden. Met een overtuigende overwinning greep de Noord-Hollandse tandem direct de leiding. Het was tegen het zere been van Stroetinga en Kreder die dankzij sterke eindspurten de ploegafvalling en de tweede koppelkoers wonnen. De twee mochten zodoende een flinke sloot punten bijschrijven en namen de leiding over.

Foto: © Sportfoto/Jos Kafoe

1 7 Stroetinga Wim - Kreder Raymond
2 4 De Ketele Kenny - De Pauw Moreno
3 6 Torres Albert - Mora Vedri Sebastian
4 1 Terpstra Niki - Havik Yoeri
5 5 Mørkøv Jesper - Rasmussen Alex
6 3 Kneisky Morgan - Grasmann Christian
7 10 Pozzato Filippo - Mouris Jens
8 14 Wotschke Sebastian - Pirius Hans
9 8 Markus Barry - Asselman Jesper
10 9 Liss Lucas - Kalz Marcel
11 2 Kreder Michel - Looij André
12 13 Hacecky Vojtech - Hochmann Jiri
13 11 Buttazzoni Alex - Zanotti Marco
14 12 Zijl van Melvin - Vingerling Michael

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl