Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Energiewacht Tour Junior-Vrouwen naar vier dagen

Vrijdag 08 januari 2016

Women - De Energiewacht Tour voor junior-vrouwen mag zich in 2016 in een grote internationale belangstelling verheugen. Maar liefst acht nationale selecties en twee buitenlandse clubteams hebben zich tot nog toe gemeld bij koersdirecteur Danielle Lissenberg-Bekkering.

Om de Groningse wedstrijd nog meer allure te geven is door de organisatie besloten een ploegentijdrit toe te voegen aan het programma, waarmee de junior-vrouwen voor het eerst geen drie maar vier wedstrijddagen voor de wielen krijgen.

De grote interesse voor de wedstrijd wordt door Lissenberg-Bekkering gezien als bevestiging dat de Energiewacht Tour met de rittenkoers voor junior-vrouwen in een grote behoefte voorziet. “Als organisator van een internationale topwedstrijd voor vrouwen willen we de verantwoordelijkheid nemen om ook de grootste wielertalenten een podium te bieden én de gelegenheid te geven internationale ervaring op te doen. De nationale ploegen van België, Duitsland, Wales, Noorwegen, Engeland, Tsjechië, Luxemburg en Litouwen zijn ons daar erkentelijk voor.  Net als teams uit het Duitse Sachsen en het Belgische Balen. Later komen deze talenten graag terug als ze eenmaal de internationale top bij de elite-vrouwen hebben bereikt.”

Niet alleen van buiten onze landsgrenzen is de interesse groot. Daarnaast  komen ook de Nederlandse verenigingen nadrukkelijk aan bod. Met deelname van NWV Groningen, WRV De Peddelaars (Hoogeveen), Assen-Roden-Meteoor,  Jan van Arckel, WV Het Stadion, HRTC Hoorn en WCL Bergklimmers is niet alleen het noorden van ons land zeer goed vertegenwoordigd. De rensters krijgen begin april vier wedstrijddagen voorgeschoteld, een ploegentijdrit en drie reguliere etappes. Het etappeschema en de bijbehorende data worden binnenkort bekend gemaakt.



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl