Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Albert Torres en Sebastian Mora Vedri winnen Zesdaagse

Woensdag 13 januari 2016

Track - Het Spaanse koppel Albert Torres en Sebastian Mora Vedri hebben na een zeer spannend gevecht de 34e Staatsloterij Zesdaagse van Rotterdam op hun naam geschreven. Het koppel Kneisky-Grasmann legde beslag op de tweede plaats. Niki Terpstra en Yoeri Havik werden onder groot gejuich derde. Naast de zege van de Europees kampioenen op de koppelkoers was de organisatie van de Six van Rotterdam de grote winnaar.

Michael Zijlaard en wedstrijdleider Peter Schep vlogen elkaar na de finish van het Spaanse koppel om de nek. Het publiek in Ahoy Rotterdam, bijna 33.000 wielerfans in totaal, kon zes dagen lang getuige zijn van ongekende topsport met onder meer een nieuw baanrecord van Jeffrey Hoogland en uiterst felle strijd op de derny en de koppelkoers. ,,Het was een zesdaagse met vele hoogtepunten, maar ook een editie die werd opgeschrikt door de zware valpartij van Elis Ligtlee en Victoria Williamson. De koppels waren bijzonder aan elkaar gewaagd. Behalve door de late ontknoping werd dat onderstreept door het uitzonderlijke baanrecord van twee koppels die over 400 meter tijdrit tot op de duizendste seconde exact dezelfde tijd klokten. En uiteraard was het Nederlandse sprintteam imposant, met klasbak Jeffrey Hoogland die het publiek letterlijk op de banken kreeg toen hij op de 200 meter tijdrit het baanrecord van Sir Chris Hoy uit de boeken reed.”

Provato/GPN Sprint Cup
Waar het Nederlands sprintteam het vorig jaar in de interland tegen Griekenland nog moest afleggen, waren de 3 H’s (Nils van ’t Hoenderdaal, Jeffrey Hoogland en Hugo Haak) in de Provato/GPN Sprint Cup dit jaar superieur aan hun tegenstanders van het Tsjechische team.

Houcon Derny Cup en Talents Cup
Met een fenomenale Kenny De Ketele, Europees kampioen achter de derny, ging de eindzege in het dernytoernooi naar het koppel De Ketele en De Pauw. Ze bleven Terpstra-Havik ruim de baas. In de Talents Cup gingen Killian Michiels en Matthias van Beethoven met de buit aan de haal. Door hun overwinning kregen zij een uitnodiging voor de elitewedstrijd van 2017.



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl