Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Zandbeek combineert weg met MTB

Donderdag 14 januari 2016

Elite men - Ronan van Zandbeek is in 2016 niet meer op continentaal niveau te aanschouwen. De renner uit Schijndel reed jaren bij de voorlopers van Join S-De Rijke en tussendoor ook als prof bij Skil-Shimano. Aan Brabant Cycling laat hij weten komend jaar voor de club te gaan rijden bij Willebrord Wil Vooruit.

Deze vereniging komt ook in de KNWU Topcompetitie uit. Ook zal de voormalig Nederlands kampioen bij de beloften - die in de winter strandraces rijdt - op de MTB uitkomen voor het SBJ Bike Team. ,,Na de Ster van Zwolle en de Drielandenomloop (1 mei in Bocholtz, DR) wil ik kijken hoe ik er voor staat en hoe ik de weg kan combineren met de mountainbikesport,’’ laat de voormalige (semi)professional van De Rijke en Argos-Shimano weten. ,,Ik wil in maart een meerdaagse mountainbikemarathon in Spanje of in Portugal rijden om UCI punten te verdienen. Heb ik 25 punten, dan mag ik uitkomen in wedstrijden voor de World-Cup.’’ Het zal hoe dan ook een druk seizoen worden voor de 27-jarige Ronan van Zandbeek, die aanstaande zondag voor de Belgische equipe van Douchy Thalassa Ednine ook al aan de start zal verschijnen in de Strandrace van Renesse. ,,Het strandseizoen duurt tot eind maart, daarna volgt de weg- en het mtb-seizoen. Ik heb voor Willebrord Wil Vooruit gekozen omdat deze club uitkomt in de Topcompetitie. Ik wil in principe allen topcompetitiewedstrijden rijden. Het is niet zo dat ik wil meedoen om erbij te zijn, maar wil Zwolle rijden voor een goede klassering. Ik train niet voor de lol achter de scooter, dat doe ik om te presteren.’’ De winnaar van onder meer de strandraces de Derp Bikers Beachrace in Egmond aan Zee, Katwijk, de Côte d ‘Opale in het Franse Berck sur Mer en de Beach Classic Scheveningen zal op 20 maart voor het SBJ Bike Team uit Eindhoven met bikers/sters als Laura Turpijn, Britt van den Boogert, Kim de Haan, Koen van de Ven, Erik Groen en Lehvi Braam aan de start verschijnen in Berlicum, de openingswedstrijd van het mtb-seizoen. ,,Daarna wordt het Spanje of Portugal, lijkt me een mooie uitdaging om te mogen beginnen. Het belangrijkste voor mij in de mountainbikesport zijn uitdagingen als de Trans-Alp en de Ironbike. Kijken of deze voor mij haalbaar zijn, ook financieel. Maar ik wil eerst proberen om een hoge klassering te behalen in de Ster van Zwolle en de Drielandenomloop.’’ (Dan Rolandus)

Foto: © SBJ Team V.l.n.r.: Guus Smits, Ronan van Zandbeek, Lizzy Witlox en Remco Smits. Alle nieuwe aanwinsten van het team

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl