Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Geen Giro-wildcard voor Roompot

Maandag 18 januari 2016

Elite men - Roompot-Oranje Peloton ontving geen wildcard van organisator RCS voor de Giro d'Italia. De vier wildcards zijn vergeven aan Bardiani-CSF, Gazprom-Rusvelo, Nippo-Vini Fantini en Southeast-Venezuela.

De ploeg van Michael Zijlaard en Erik Breukink komt ook niet aan het vertrek in de Tirreno-Adritico en Milaan-San Remo. Het teammanagement van de Nederlandse pro continentale formatie hoopte op een vertrek in een eerste grote ronde op de Giro d'Italia, omdat deze ronde start in Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. RCS-directeur Mauro Vegni sprak van moeilijke keuzes. "Het maakt ons trots dat zoveel teams willen meedoen aan onze wedstrijden, maar het maakt de keuze van de toekenning van de wildcards steeds moeilijker. We houden daarbij rekening met onze Italiaanse achtergrond maar staan ook open voor de verzoeken uit de rest van de wereld.

De wildcards voor de Tirreno-Adriatico gaan naar Androni Giacattoli- Bardiani-CSF, Bora-Argon, Caja Rural en CCC. In Milaan-San Remo komen Androni Giacattoli- Bardiani-CSF, Bora-Argon, Cofidis, Southeast-Venezuela, Novo Nordisk en CCC in actie.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl