Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tjallingii droomt van Giro-rit winnen in zijn Arnhem

Dinsdag 26 januari 2016

Elite men - Maarten Tjallingii sluit halverwege dit seizoen zijn loopbaan als beroepsrenner af, maar dat wordt geen kleurloos einde als het aan de renner van Lotto-Jumbo ligt. Aan Cycling.be onthult hij dat de Giro-etappe met aankomst in zijn eigen Arnhem nog een groot doel is.

In die laatste maanden is de derde en laatste dag dat de Giro d’Italia Gelderland aandoet een belangrijk doel, die etappe eindigt namelijk in zijn woonplaats Arnhem.  Een dag daarvoor start hij ‘vanaf thuis’. “Hoe gaaf is dat, de Ronde van Italië beginnen in Nederland en rijden door je eigen trainingsgebied. Straks rijd ik gewoon in het Giro-peloton rond over de wegen die zo vertrouwd voor me zijn.  En de  laatste kilometers voeren door een binnenstad, waar je elke straat van kent. Het zou geweldig zijn als ik daar kan winnen. Het is een droom, natuurlijk is de kans groter dat je het niet haalt, maar als je er zelf niet gelooft, dan lukt het zeker niet. Wie had gedacht dat ik die rit in de World Ports Classic zou winnen, sprintersploegen vergissen zich altijd een keer. Een aanval wagen in de slotkilometers? Dat kan. Maar misschien kunnen we met een groepje ook weg komen en als ik dan de stad kan bereiken, dan ben ik op mijn terrein. Ik ken de bochten, weet hoe de straten lopen. Het zou geweldig zijn. En de bergtrui pakken op mijn eigen trainingsbeklimming De Posbank is dan natuurlijk ook een doel.” Hij verwacht de vrijheid te krijgen om eigen succes na te jagen. “ Ik denk niet dat ik mijn ploeggenoten in de weg rijd met die ambities. Het kan ook voor de ploeg goed uitpakken, publicitair en ook qua motivatie."

De nieuwe Cycling.be is een teamspecial met alle benodigde informatie voor het wegseizoen 2016 en bevat ook interviews met Tom Boonen, Jelle Wallays, Lizzie Armitstead en Taylor Phinney. Het nummer is te koop in de betere Nederlandse kiosk of te bestellen via Blendle.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl