Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Qatar: Pieters derde, Wild uit leiderstrui

Woensdag 03 februari 2016

Women - De tweede etappe van de Ladies Tour of Qatar heeft een zege opgeleverd voor Katrin Garfoot. De Australische van Orica-AIS ontsnapte in de slotfase uit een kopgroep, die was ontstaan in een door wind gedomineerde etappe.

Die kopgroep brak in een aantal stukken. Achter Trixi Worrack werd Amy Pieters derde in de rituitslag op dertien tellen van Garfoot. De Australische is ook de nieuwe leidster, Kirsten Wild -winnares van rit 1 - verloor bijna vier minuten na een mechanisch defect op een ongelukkig moment en een val. Ellen van Dijk eindigde als zesde. In het klassement is Pieters derde en Van Dijk bezet daar de achtste plaats.

Twee truien

Twee truien zijn in het bezit van Nederlandse rensters: Kirsten Wild leidt nog in het puntenklassement, Anouska Koster is de beste jongere. Pieters was met haar ploeggenote Chloe Hosking mee van voren.  "Uiteindelijk reden we in de laatste drie kilometer met zijn vieren weg, wat niet echt de bedoeling was. Ik hield van voren het tempo namelijk gewoon hoog voor Chloe, zodat zij kon sprinten. In de slotkilometer reed Garfoot weg. We hebben nog geprobeerd om er achteraan te gaan, maar ze was sterk. Zelfs was ik ook niet meer fris genoeg om er een goede finale uit te halen. We gaan zien het de aankomende dagen zal gaan."

Foto: ©QCF/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl