Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Dijk wint derde etappe Ladies Tour Qatar

Donderdag 04 februari 2016

Women - Ellen van Dijk is winnares geworden van de derde etappe van de Ladies Tour of Qatar. Ook vorig jaar boekte de renster van Boels-Dolmans een ritzege in deze ronde.

Van Dijk maakte met onder anderen Kirsten Wild, Jeanne Korevaar en Anouska Koster deel uit van een kopgroep die een dag lang voor het peloton uit reed. Na een poging van Gracie Elvin om alleen weg te komen, waagde Van Dijk haar geslaagde uitval. De wereldkampioene tijdrijden van Florence (2013) hield solo stand en bleef geven tot op de streep met het oog op haar klassementsambities Kirsten Wild - winnares van rit 1 - werd dit keer tweede, Anouska Koster kwam als vierde over de meet. In het algemeen klassement is Trixi Worrack de nieuwe leidster. De renster van Canyon-Sram gaat daarin twee rensters van Boels-Dolmans vooraf: Romy Kasper (tweede op 17 tellen) en Ellen van Dijk (derde op 31 seconden).

 

'Heel speciaal'

Van Dijk won vorig jaar exact dezelfde rit. "Heel speciaal om hier weer te winnen. Ik had goede benen net als gisteren, maar vandaag kon ik die goede vorm ook verzilveren door te winnen. Het was een lastige rit en ik heb met mijn solo van twee kilometer ook zeker geleden, maar dat is het allemaal waard geweest als je hier wint."  Ploegleider Danny Stam - die vorig jaar de nu afwezige wereldkampioene Lizzie Armitstead de eindzege zag boeken - van Boels-Dolmans was ook content. "Ook gisteren waren we in een kopgroep vertegenwoordigd, maar toen konden we het niet afmaken. De rensters waren gemotiveerd om het vandaag beter te doen en dat is een sterke Ellen van Dijk gelukt."

 

Foto:© ASO



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl