Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen wint in Ronde van Valencia

Vrijdag 05 februari 2016

Elite men - Dylan Groenewegen heeft de derde etappe van de Ronde van Valencia op zijn naam gebracht. Daarmee schenkt de Amsterdammer zijn formatie Lotto-Jumbo een vroege eerste zege.

Vorig jaar won Groenewegen namens Roompot de Arnhem Veenendaal Classic. In de relatief vlakke etappe van vrijdag bleef hij Nacer Bouhanni (tweede), Alexander Porsev (derde) en Tom Boonen (vierde) voor. Ook Raymond Kreder van Roompot-Oranje Peloton eindigde van voren: vijfde. Wout Poels blijft leider in deze ronde. De Limburger van Team Sky won de openingstijdrit. 

'Eerste kans verzilverd'

Groenewegen was dolgelukkig met de winst: "Het voelt heerlijk om in de eerste sprintkans van dit seizoen gelijk te winnen en het vertrouwen van de ploeg te verzilveren. Ik werd goed afgezet en in de laatste 500 meter kwam ik in het wiel van Bouhanni terecht. Hij had op dat moment nog twee mannen voor zich rijden. Toen hij de sprint aanging, merkte ik dat ik er voorbij kon gaan, maar bleef toch nog hangen. Helemaal op het einde kwam ik er helemaal over en hoppa, de eerste zege voor mij en het team is binnen.”

Foto: © Bianchi/Antonino Palumbo (Vitesse)

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl