Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bekkenk en Kessler zegevieren in Dijk tot Dijk Race

Zondag 07 februari 2016

Offroad - Ramses Bekkenk kraaide het aan de finish van Beachclub Citadel uit van plezier nadat hij zijn triomftocht van de 20e editie van de KMC Dijk tot Dijk Strandrace in Den Helder had afgesloten met een klinkende overwinning en daarbij zijn naaste belagers Ronan van Zandbeek en Patrick Kos achter zich had gelaten.

De 39-jarige mountainbiker uit het KMC-Mitsubishi-Koga Team koesterde in de 40 kilometer lange race langs de stormachtige Noordzeekust vanaf de Helderse Beachclub Citadel richting keerpunt Huisduinen, vervolgens naar Petten en tot slot weer terug naar de finish nabij de strandslag Duinoord in Den Helder stoute plannen. Na circa tien kilometer formeerde zich een groepje met verder Ronan van Zandbeek (Douchy-Thalassa Ednine), Patrick Kos (Team Theo Schilder) en Sander Lormans (Imming Team). De vier trokken met de wind op de kop flink door. Na het keerpunt bij Petten was Ramses Bekkenk vertrokken. ,,Ik kreeg op de terugweg problemen met mijn versnellingsapparaat waardoor Ronan van Zandbeek terug kon komen. Nadat ik het euvel had verholpen kon ik weer ‘zwaar’ rijden waarop ik weer van Ronan ben weggereden.’’ De Alkmaarder, die Den Helder-Petten de laatste keer won in 2010, voltooide zijn zegetocht met de harde wind in de rug via Huisduinen, de Helderse duinen en de strandafgang de Donkere Duinen richting finish bij Beachclub Citadel. De Brabander Ronan van Zandbeek en Patrick Kos uit Zuid-Scharwoude stapten als tweede en derde mee op het podium. Bram Imming (Team Imming) won de sprint om de vierde plaats door achtereenvolgens nationaal strandkampioen Thijs Zonneveld (Theo Schilders), Sven Broekaart (Team Beukers) en Richard Jansen (Team Imming) achter zich te laten. ,,Ik was dit seizoen aanvankelijk niet van plan om in te zetten op het KNWU strandraceklassement, maar toen ik de race van Hoek van Holland naar Den Helder won, heb ik mijn programma bijgesteld en ben ik hard gaan trainen voor de strandraces.’’ Ramses Bekkenk kan met een voorsprong van circa 150 punten op Sven Broekaart de eindzege in het Eneco HollandseWind strandracecompetitie klassement bijna niet meer ontgaan. ,,Ameland (12 maart) en Castricum (20 maart) zijn de laatste races waarop ik even gas terug neem en me vervolgens ga voorbereiden op de mountainbikemarathon van Lauwerszee naar Maastricht over circa 400 kilometer in juni, de Ironbike in Italië in juli en het NK MTB Marathon (Bart Brentjens Challenge) in Eijsden.’’

Kessler

Nina Kessler behaalde na Renesse in Den Helder haar tweede strandzege van het seizoen. De eliterenster uit Velserbroek maakte voor het keerpunt bij Petten deel uit van een kopgroep van acht vrouwen onder wie verder nationaal strandkampioene Pauliena Rooijakkers, Esther van Veen, Esther Kortekaas, Rozanne Slik, Alieke Hoogenboom en Nancy Karels. Nina Kessler en Esther van Veen trokken na het keerpunt met de harde wind in de rug flink door, waarop Kessler afstand nam en vervolgens soleerde naar de overwinning. ,,Met deze overwinning heb ik de eerste plaats in het KNWU Strandrace competitieklassement verstevigd,’’ zegt de 27-jarige eliterenster van Lensworld-Zannata daarmee een stapje dichter te zijn gekomen bij de eindzege. ,,Het probleem is dat de strandrace op Ameland samen valt met de WB-Ronde van Drenthe. Ik heb de WB-wedstrijd in Drenthe hoog op mijn verlanglijstje staan, maar ik sta bovenaan in het strandklassement en wil dat ook graag winnen. Ik ga tijdens het trainingskamp volgende week op Mallorca met mijn teamleidster (Heidi van de Vijver, DR) bespreken wat de beste optie kan zijn.’’ (Dan Rolandus)

Foto: © KMC/directsportfoto.nl 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl