Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lage Land is opener juniorenseizoen

Zaterdag 20 februari 2016

National - De Ronde van het Lage Land is op zondag 20 maart de eerste klassieker op de nationale wielerkalender voor junioren.  

Ondanks de werkzaamheden aan het AZ- jeugdcomplex is de start om 12.01 uur op het sportpark Kalverhoek bij de Zaanlandse Wielerclub DTS. De vernieuwde route, met twee omlopen, gaat via de Zuiderweg en de Provincialeweg N515 via de Guisweg Zaandijk en de Provincialeweg N203 over de Wandelweg in Wormerveer richting Markenbinnen. Vervolgens gaan de renners richting Schermerhorn waar twee omlopen zijn om dan via Driehuizen en West-Graftdijk weer richting de Zaanstreek te gaan. Via Spijkerboor en Neck komt het peloton weer via de Zuiderweg naar de Wijdewormer. Daar maken de renners en volgers twee omlopen van zestien kilometer.De omlopen gaan via de Noorder –en Zuiderweg.Omstreeks 14.30 uur komen de renners voor de finish weer terug op de historische plaats van de Ronde van het Lage Land.

Op de erelijst van de Ronde van het Lage Land staan onder annderen Leo van Vliet, Jos Lammertink (1977), Nico Verhoeven, Michel Cornelisse (1984), Michael Boogerd, Steven de Jongh, Servais Knaven, Gerben Löwik (1995), Bobby Traksel (1999), Michel Kreder (2005) en Mathieu van der Poel (2012). De laatste winnaar was Yannick Detant.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl