Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zilver bij WK-rentree van Theo Bos

Donderdag 03 maart 2016

Track - De tweede dag leverde opnieuw oranje succes op in de vorm van een zilveren medaille voor Theo Bos op het WK baan in London op de kilometer.

Bos die zijn kilometer afraffelde in 1:00.461 moest de Duitser Joachim Eilers voor laten gaan. Eilers reed 1:00.042 en prolongeerde zijn titel. De Nederlandse voormalig wereldkampioen op de kilometer startte als tweede en zag de een na de andere renner zich stuk bijten op zijn eindtijd. Joachim Eilers wist uiteindelijk als enige onder de tijd te duiken.

Voor Theo Bos - die aan zijn tweede baanleven is begonnen - was het de tiende medaille op een WK baan. Gisteren haalden de Nederlandse teamsprinters - zonder Bos - al zilver.

Bondscoach René Wolff was onder de indruk van de prestatie van Bos. ‘’Met deze tweede plaats laat hij niet alleen zien wat voor fysiek talent hij heeft, maar hij laat me ook zien waar hij nu staat. En hoe hij in elkaar steekt.’" Bos was heel even teleurgesteld, maar besefte dat zijn rentree hoe dan ook geslaagd mocht worden genoemd. ‘’René Wolff zei me dat ik tevreden mocht zijn. Half november hebben we het samen voor het eerst over mijn plannetje om terug te keren naar het baansprinten gehad. Ik denk dat ik dat inderdaad maar moet zijn. Tevreden.’’

foto (c) Casey B Gibson 

uitslag

rit Theo Bos

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl