Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse baanrenners winnen vier medailles

Zondag 06 maart 2016

Track - De Nederlandse baanselectie heeft de WK baanwielrennen in Londen afgesloten met in totaal vier medailles. Aan de drie zilveren en één bronzen plak werden zondag geen podiumplaatsen meer toegevoegd.

Bondscoach René Wolff (sprint) was aan het eind van de sprintnummers met name te spreken over de prestaties op de teamsprint. De vrouwen plaatsten zich voor de Spelen met een zesde plaats, de mannen pakten zilver. “Individueel zat het niet altijd mee. Dat Elis Ligtlee na haar val niet voldoende sterk zou zijn, hadden we zelf al voorspeld. Jeffrey heeft getoond dat hij fysiek bij de allerbesten hoort. Helaas kwam dat er in het sprinttoernooi niet uit. Over de prestaties van Laurine van Riessen en Theo Bos kan ik niet anders dan tevreden zijn. Ik ga optimistisch op weg richting Rio. Ik heb hier niets gezien waarvan ik dacht: daar hadden wij geen rol van betekenis in kunnen spelen.”

Slotakkoord Wiggins en Cavendish

In de koppelkoers, traditiegetrouw de WK-afsluiter, ging de winst naar de Britten. Bradley Wiggins en Mark Cavendish maakten dat het publiek in de Lee Valley VeloDrome nog eenmaal compleet uit zijn dak ging. Het evenement was vijf dagen uitverkocht. Nadat het koppel Wiggins-Cavendish in de finale met de Spanjaarden een ronde had gepakt, viel Cavendish nota bene. Niettemin verdedigden de Britten hun leidende positie. Het zilver ging naar Frankrijk, de Spanjaarden pakten brons. Het Nederlandse koppel Wim Stroetinga-Dion Beukeboom eindigde als dertiende op twee ronden.

Foto: © Sportfoto Theo Bos keerde terug op het WK met een zilveren medaille op de kilometer



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl