Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Het Sportpaleis in Alkmaar blijft open

Dinsdag 22 maart 2016

Track - Alkmaar Sport N.V. neemt per 1 april de exploitatie van het Sportpaleis Alkmaar over van wielervereniging Alcmaria Victrix. Het college van burgemeester en wethouders laat weten blij te zijn dat hiermee het Sportpaleis en de wielerbaan voor Alkmaar en de regio behouden blijven.

Het Sportpaleis werd de afgelopen jaren geëxploiteerd door wielervereniging Alcmaria Victrix. Voor deze vereniging bleek de exploitatie steeds lastiger te worden. De wielervereniging gaf daarom eerder aan de erfpachtovereenkomst niet te kunnen voortzetten en de exploitatie en het erfpacht per 1 april van dit jaar uit handen te geven.

De afgelopen maanden onderzocht de gemeente diverse scenario’s voor de exploitatie van het Sportpaleis en is er met diverse geïnteresseerde partijen over gesproken. Insteek daarbij was om het Sportpaleis als belangrijk wielersportcentrum voor Alkmaar te behouden. Van alle onderzochte mogelijkheden blijkt voorzetting van het sportpaleis door Alkmaar Sport de beste optie. Wethouder sport Pieter Dijkman (VVD) zegt over de nieuwe situatie: “De wielerbaan is uniek voor Alkmaar en de regio Noord-Holland. In Nederland zijn alleen in Apeldoorn en Amsterdam nog overdekte wielerbanen. Met de keuze voor Alkmaar Sport NV kan de komende tijd gewerkt worden aan verbetering van de exploitatie en de kwaliteit van de sportaccommodatie." Trudi Boekel, penningmeester van de wielervereniging reageert verheugd op het besluit: “Alcmaria Victrix ziet vol vertrouwen de toekomst tegemoet. We zijn de gemeente dankbaar dat het bestaan van de wielerbaan en het daarbij behorende MTB-parcours wordt gewaarborgd. Als vereniging behouden we een eigen ruimte in het complex én kunnen we de KNWU-wedstrijden blijven organiseren."

Ook voor de wielerbond KNWU is het een goed bericht. Pas in september gaat immers de baan van Omnisport Apeldoorn weer open. In mei wordt de houten ondergrond daar vervangen.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl