Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Blaak wint tweede rit Energiewacht Tour

Donderdag 07 april 2016

Women - Chantal Blaak heeft de tweede etappe van de Energiewacht Tour gewonnen. De renster van Boels-Dolmans bleef in Winsum Lisa Brennauer (tweede) en leidster Ellen van Dijk voor.

De drie maakten vanaf vrijwel het begin van de rit deel uit van een kopgroep van vijftien, die in de finale nog uiteen spatte. Blaak ging de sprint van ver aan en hield stand. "Het is een lastige aankomst, waarbij je op tijd van voren moet zitten om kans te maken om te winnen. Ik nam de gok om van heel ver aan te gaan, maar zag dat Ellen van Dijk in mijn wiel zat, dus ik had het gevoel dat we het binnen de ploeg konden houden. Het is al mijn vierde zege van het seizoen, het is ongelofelijk hoe de successen van Boels-Dolmans blijven voortduren." Blaak is ook leidster in het klassement.

Sterke kopgroep

Al na tien kilometer ontstond een kopgroep van vijftien met Lisa Brennauer, Alexis Ryan, Barbara Guarischi, Elena Cecchini (Canyon-Sram), Amy Pieters (Wiggle-High 5), Lucinda Brand, Roxane Knetemann (Rabo-Liv), Chantal Blaak, Ellen van Dijk, Romy Kasper (Boels-Dolmans), Annemiek van Vleuten, Gracie Elvin (Orica-AIS), Kirsten Wild (Hitec), Floortje Mackaij en Kyara Stijns (Liv-Plantur). In de laatste ronde viel de groep nog een keer uiteen. Soek, Ryan en Wild vielen daar nog uit. Blaak wil zich nog niet rijk rekenen. "We staan er goed voor, met Ellen van Dijk en mijzelf voorin het klassement, maar het is hier elke dag opletten. De tijdrit gaat belangrijk zijn, maar je kunt de aandacht geen dag laten verslappen." 

Foto: © Sportfoto 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl