Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Energiewacht Tour: Wild wint in Zuidhorn

Zaterdag 09 april 2016

Women - Kirsten Wild heeft de vierde etappe van de Energiewacht Tour gewonnen. De renster van Hitec versloeg in Zuidhorn leidster Chantal Blaak van Boels-Dolmans (tweede) en Barbara Guarischi van Velocio-Sram (derde) in de sprint. Het was voor Wild haar eerste wegkoers na het WK Baan.

"Die eerste wedstrijd begon deze week niet eenvoudig met een loodzware rit rond Winsum, maar misschien had ik die dag even nodig om weer echt dit niveau te halen. Ik kwam hier wedstrijdritme opdoen, maar als ik start, wil ik graag winnen ook. Vorig jaar reed ik de sprint hier op een te klein frame na een fietswissel en won ik niet, met mijn eigen fiets ging dat veel beter." Wild kijkt na de ritzege nog uit naar de slotetappe rond Borkum, maar start zonder ambities in de tijdrit van vanmiddag in Leek.

Blaak won zes seconden extra op haar directe concurrentes voor het klassement, maar daar zag het tijdens de rit niet naar uit. "Ik was betrokken bij een valpartij. Gelukkig werd de wedstrijd geneutraliseerd, maar toen het daarna uit elkaar sloeg, kwam ik in de tweede groep terecht. Mijn lichaam had even tijd nodig om te herstellen. Maar ik zag al snel dat er in de eerste groep een slechte verstandhouding heerste en toen kwam alles samen. Tijdens de rit kwam ik er door en dan ga je natuurlijk toch weer voor een resultaat. Nu even afwachten hoeveel last ik krijg van mijn schaafwonden, al is een tijdrit sowieso afzien natuurlijk."

In de laatste tien kilometer reed met Lucinda Brand (Rabo-Liv) de winnares van de rit van vorig jaar nog weg, maar alleen had de Nederlands kampioene geen kans tegen het aanstormende peloton. Vanmiddag wacht de rensters een individuele tijdrit in Leek, zondag staat de slotetappe op het Duitse eiland Borkum op de rol.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl