Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ellen van Dijk wint Energiewacht Tour

Zondag 10 april 2016

Women - Ellen van Dijk heeft voor de tweede keer in haar loopbaan de Energiewacht Tour gewonnen. De renster van Boels-Dolmans zag het geel in de slotrit niet meer in gevaar komen. Eerder won zij in 2013.

Kirsten Wild won de wedstrijd in de massasprint, ze boekte haar tweede ritzege in deze ronde en de tiende in totaal in deze noordelijke etappekoers. In een oplopende sprint bleef de renster van Hitec Lisa Brennauer (tweede) en Christine Majerus (derde) voor. "De tiende zege inderdaad, maar met dat soort statistieken houd ik me nooit zo bezig, ik wilde vooral deze rit graag winnen. De aankomst hier leek me vooraf wat lastig, maar ik kon in het wiel van Ellen van Dijk goed opschuiven en zo zat ik ideaal geplaatst voor de sprint. Dit was mijn eerste wegwedstrijd na het WK Baan en na een wat moeizaam begin voorin de week, blijk ik alweer voor de zege mee te doen. Daarmee is deze ronde zeker geslaagd. Ik ga mijn volgende wedstrijden - de Omloop van de IJsseldelta en de Ronde van Gelderland - met vertrouwen in."

Van Dijk: 'Hectisch'

Voor Ellen van Dijk was het haar tweede eindzege in deze ronde. "Het was nog wel even hectisch, omdat we na het uitvallen van Chantal Blaak - die last had van de gevolgen van haar val - maar met vier rensters over bleven na twee ronden. Even lieten we een groepje van twaalf met Cecchini te ver weg lopen maar gelukkig hebben mijn ploeggenoten dat gat snel weten te dichten. Ook was het opletten op wat Lisa Brennauer deed, die heel actief was voorin de koers. Mooi dat we de eindzege toch in de wacht wisten te slepen met dit uitgedunde team. We zijn de eerste helft van het seizoen goed begonnen en trekken die lijn hier weer door. Het is jammer dat Chantal Blaak hier de ronde niet uit kan rijden, maar ook zij was natuurlijk succesvol. Voor mij persoonlijk is het vooral een mooie zege omdat ik na mijn ribbreuk in de Omloop het Nieuwsblad een aantal wedstrijden heb gemist. Ik kwam hier dan ook met ambities naar toe, vanwege de tijdrit en de ploegentijdrit. Als dat lukte, kon ik natuurlijk ook voor het klassement gaan."

Foto: © Sportfotont gaan."

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl