Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lotto-Jumbo zet in op Gesink in Luik

Donderdag 21 april 2016

Elite men - Lotto-Jumbo gaat met Robert Gesink als kopman voor de top-10 in Luik-Bastenaken-Luik. Gesink heeft net als in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl Bert-Jan Lindeman, Enrico Battaglin en Paul Martens om zich heen om hem in de finale van de wedstrijd bij te staan.

 

 

 

“Luik-Bastenaken-Luik is één van de zwaarste eendaagse koersen van het jaar, zeker als het weer slecht is”, zegt Robert Gesink. “Waarschijnlijk wordt het een slijtageslag en worden er veel renners afgereden. In de finale laten de favorieten zich pas zien. Dat was ook het beeld van de afgelopen heuvelklassiekers en het lijkt misschien alsof er niet hard gekoerst wordt, maar het tempo ligt zo hoog dat aanvallen kansloos is. Ik wil een rol spelen in de finale en een goede uitslag te rijden. Morgen doen we nog een verkenning en bekijken we het nieuwe stuk van de finale.”

Na zijn 15e plaats in de Waalse Pijl gaf Robert Gesink aan dat hij nog niet explosief genoeg was om in die wedstrijd in de top-10 te eindigen. Daarom gaat Team LottoNL-Jumbo tijdens Luik-Bastenaken-Luik voor een scenario waarin hij zijn kwaliteiten het best kan benutten. “Robert kan over een langere tijd verschrikkelijk hard fietsen”, oordeelt ploegleider Addy Engels. “We hebben op de Cauberg en de Muur van Hoei gezien dat hij goed is, maar niet genoeg om te winnen. Luik-Bastenaken-Luik is echter een hele andere koers en ik denk dat hij daar in de top-10 kan eindigen.”

Langere finale

 

De weersverwachtingen zouden hem daar volgens Engels bij kunnen helpen. “Er is slecht weer voorspeld”, vervolgt hij. “Het wordt koud en dat gaat een serieus effect hebben op de wedstrijd. Als de weersvoorspelling uitkomt, komen de kopmannen eerder geïsoleerd te zitten en krijg je een langere finale. Daarom denk ik dat we dezelfde tactiek moeten hanteren als in de Amstel Gold Race. Met minder controle in de finale is het namelijk interessanter om een move te maken voor de slotklim.”

Enrico Battaglin, Bram Tankink, Koen Bouwman, Robert Gesink, Bert-Jan Lindeman, Paul Martens, Alexey Vermeulen en Dennis van Winden vertegenwoordigen Lotto-Jumbo zondag.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl