Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Romandie: Lotto-Jumbo mikt op Kelderman en Hofland

Vrijdag 22 april 2016

Elite men - Lotto-Jumbo heeft twee troeven voor de komende Tour de Romandie. Wilco Kelderman start als man voor het klassement, Moreno Hofland gaat voor dagzeges in deze Zwitserse WorldTour-wedstrijd.

“We hebben voor iedere dag wel iets speciaals om naar uit te kijken”, zegt ploegleider Frans Maassen over de rittenkoers. “We beginnen met een proloog waar we met Wilco Kelderman, Jos van Emden, Victor Campenaerts, Martijn Keizer en Steven Lammertink vijf gemotiveerde renners hebben die daar een goede uitslag kunnen neerzetten. De andere mannen kunnen zich sparen voor de ritten waar mogelijk een massasprint komt. Daar hebben we Moreno Hofland voor. Wilco is bovendien onze kopman voor het klassement. Hij moet een goede proloog kunnen rijden en zich tijdens de bergritten in het wiel van de favorieten nestelen.” 

Tijdritten

Kelderman gaat met vertrouwen richting Zwitserland. “In de ronde van het Baskenland ging het goed en Romandië is één van mijn doelen dit jaar”, geeft hij aan. “Het rittenschema ligt mij, met twee tijdritten erin. De proloog is meteen belangrijk. Ik ben tevreden met de tijdritten die ik dit jaar rijd, dus daar wil ik in Romandië ook mee scoren. Ik heb daarnaast een goede ploeg om me heen. Martijn Keizer en Jos van Emden zijn ervaren renners die me bij kunnen staan. Moreno Hofland kan bovendien voor zijn kansen gaan, dus we hebben op alle vlakken wel een man.” De ploeg rijdt met Victor Campenaerts, Jos van Emden, Steven Lammertink, Moreno Hofland, Martijn Keizer, Wilco Kelderman, Alexey Vermeulen en Dennis van Winden.

Foto: © Sportfoto Moreno Hofland (midden)



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl