Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Arno Wallaard Memorial voor Van Trijp

Zaterdag 23 april 2016

Elite men - Maarten van Trijp heeft de Arno Wallaard Memorial gewonnen. De renner van Metec-TKH bleef in een sprint van zeven koplopers Elmar Reinders (Piels) en Nicolai Brochner (Riwal) voor in de straten van Meerkerk.

Vanaf het begin van deze 1.2-klassieker werd er veelvuldig aangevallen en bepaalden met name de mannen van Team Piels en Metec-TKH  de koers. In de beginfase ging het peloton direct in waaiers uiteen, maar later liepen enkele groepen samen. Uiteindelijk zouden 33 renners geklasseerd worden.

Zeven man voorop

Net voor het ingaan van de vijf  plaatselijke ronden sprong een groep weg met Elmar Reinders (Piels), Dylan Bouwmans (Rabo Dev Team), Jasper Hamelink (Metec), René Hooghiemster (BabyDump), Nicola Brochner (Riwal) en Alexander Cools (Superano Ham). Nadat eerst Merijn Korevaar (Rabo Dev Team), Maarten van Trijp (Metec) en Havaard Blikra (Coop-Osterhuus) de aansluiting maakten, haakten ook Twan Brusselman (Piels) en Marco Mathis (Rad-Net) hun karretje aan. In de voorlaatste ronde reden Elmar Reinders, Rene Hooghiemster, Maarten van Trijp, Nicolai Brochner en Havaard Blikra weg bij de andere koplopers. In extremis sloten daarbij Twan Brusselman en Merijn Korevaar nog bij aan, maar Van Trijp won de sprint met overmacht.

Van Trijp blij

Maarten van Trijp toonde zich een dolblije winnaar van deze tiende editie van de Wallaard Memorial. "Natuurlijk was ik ook blij met de zege in Zuid-Holland, maar dit is een 1.2-koers en die sla ik toch hoger aan. Zeker ook als je ziet wie er op de erelijst staan" zei de Brabander verwijzend naar de palmares met onder meer Lieuwe Westra en Dylan van Baarle daarop. Bovendien schreef hij een koers op zijn naam die qua wedstrijdverloop gerust als loodzwaar getypeerd kan worden. "Het bleef uit elkaar gaan, maar ik wist alles te overleven en mee te zijn met de groep van eerst vijf en later zeven. De benen voelden nog goed en toen wist ik dat ik goede papieren had." Reinders moest zich neerleggen bij een rappere Van Trijp. "Ik had weinig zin in de sprint en probeerde het alleen. Ook Twan Brusselman deed dat, toen hij eenmaal aangesloten had voorin. Maar ze haalden me terug en toen moest ik toch sprinten. Ik denk dat we als team een sterke koers hebben gereden, dat ik er alles aan gedaan heb om te winnen, maar helaas was er één sterker."

Foto: Maarten van Trijp

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl