Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin tweede in Romandie-proloog

Dinsdag 26 april 2016

Elite men - Tom Dumoulin heeft net naast de zege gegrepen in de proloog van de Tour de Romandie. De Limburger van Giant-Alpecin gaf zes seconden toe op de Spanjaard Ion Izagirre.

Martijn Keizer (Lotto-Jumbo) was tiende.  Nederlands kampioen tijdrijden Wilco Kelderman kon door een val niet aan de snelle tijden tippen. De korte openingstijdrit werd onder gladde omstandigheden verreden. Tom Dumoulin berustte in zijn tweede stek. "Ik heb een goede proloog achter de rug, maar jammer genoeg was het niet genoeg voor de winst. De winnaar van vandaag was veruit de sterkste."

Bij Lotto-Jumbo bleef men strijdbaar na de val van Kelderman, die met de schrik vrij kwam. "Hij reed hard bergop en stevende af op een toptijd” meldde ploegleider Frans Maassen. “Het regende echter hard tijdens zijn rit, waardoor hij viel in de afdaling. Dat was zonde. Hij is ervoor gegaan en heeft risico genomen, maar het is nog niet gedaan. De meeste topfavorieten reden niet zoveel sneller dan hij en ook met zijn schaafwonden valt het mee.”

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl