Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Giro-ploeg Lotto-Jumbo bekend

Maandag 02 mei 2016

Elite men - Lotto-Jumbo gaat met zeven Nederlanders naar de Giro. Steven Kruijswijk is de kopman en ook Moreno Hofland, Bram Tankink Maarten Tjallingii, Twan Castelijns, Jos van Emden en Martijn Keizer staan op de rol.

Primoz Roglic en Enrico Battaglin vormen de buitenlandse inbreng voor de Nederlandse WorldTour-ploeg bij de start in Apeldoorn. "Het klassement is het hoofddoel voor ons”, zegt ploegleider Addy Engels. “We willen vrijuit koersen om daar zo’n goed mogelijk resultaat in te halen. Dat wil niet zeggen dat we elke dag lukraak in de aanval gaan, maar op dagen dat we denken dat de aanval naar de finish kan rijden, gaan we het proberen. Dat moet Steven Kruijswijk zelf ook op sommige momenten gaan doen.”

Derde week

Die aanvallende koersstijl bracht Kruijswijk in 2015 de zevende plaats in het algemeen klassement, al kreeg hij wel de ruimte vanwege tijdverlies in de beginfase van de ronde. “Zo’n moment van tijdsverlies als vorig jaar, moet ik dit keer zien te voorkomen”, geeft Kruijswijk aan. “Als ik mijn niveau van vorig seizoen kan evenaren, kan het mooi worden. Mijn voorbereiding is nagenoeg identiek geweest aan die van een jaar geleden en ik ben uit de problemen gebleven. Wat mij betreft kan de Giro beginnen. Mijn sterkste punt is de laatste week en daar kun je ook de meeste winst boeken. Ik ga me de eerste twee weken op mijn concurrenten richten en wil in de laatste week toeslaan.”

Foto: © RCS



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl