Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

12e Boels Rental Hills Classic met sterk internationaal veld

Dinsdag 03 mei 2016

Women - De Boels Rental Hills Classic afficheert zich graag als de zwaarste eendagswedstrijd van Nederland. Ook dit jaar krijgt een internationaal topveld een selectief parcours voor geschoteld met maar liefst vijftien beklimmingen en een loodzware finale.

Gezocht wordt op vrijdag 27 mei naar een opvolgster voor wereldkampioene Lizzie Armitstead, die zich in 2015 de snelste toonde van een sterke kopgroep. Met Boels-Dolmans, Wiggle-High5, Orica-AIS en Rabo-Liv heeft de organisatie zich ook dit keer verzekerd van de absolute top van het vrouwenpeloton. Ook de internationale teams van Cervélo-Bigla, Hitec Products, Liv Plantur, Lotto-Soudal, Parkhotel Valkenburg, Lensworld-Zannata, Topsport Vlaanderen-Etixx, Lares-Waowdeals, BMS Birn, Team Rytger en Keukens Redant staan aan het vertrek. De organisatie wil ook de Nederlandse teams ruim baan geven in de meest selectieve nationale eendagswedstrijd van de internationale kalender. Daarom staan ook Jan van Arckel, De Jonge Renner, Jos Feron Ladyforce, Maaslandster-Nicheliving, NWVG Bathoorn Autoschade, Regioteam Noord-Holland, Restore Cycling Team, Swabo Ladies, De Kempen, WV Breda en de OWC Oldenzaal aan het vertrek.

De rensters krijgen 131,4 kilometer voor de wielen en starten om 12 uur vanaf het terrein van Fitland in Sittard. Om 15.30 uur wordt in Berg en Terblijt de aankomst verwacht en weten we wie rensters als Marianne Vos, Ashleigh Moolman, Annemiek van Vleuten, Emma Johansson en Lizzie Armitstead opvolgt op de erelijst. Het parcours is inmiddels bekend terrein voor de toppers van het vrouwenpeloton. De rensters krijgen onderweg maar liefst vijftien beklimmingen voorgeschoteld. De finishlijn ligt bovenaan de Geulhemmerberg, maar onderweg worden ook beklimmingen als de Cauberg (2x), de Camerig (2x), de Adsteeg, de Lang Raarberg, de Piemert, het Mheerelindje en de Bemelerberg aan gedaan.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl