Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Kruijswijk met vertrouwen van start in Giro

Kruijswijk met vertrouwen van start in Giro

Donderdag 05 mei 2016

Interviews - Steven Kruijswijk straalde rust en vertrouwen uit bij de persconferentie van Lotto-Jumbo in Omnisport Apeldoorn. De Brabander is klaar voor de Giro d'Italia. "Ik hoop op een ritzege, maar het grote doel is in de top 10 eindigen. Het mooist was het als een plek beter zou gaan in vergelijking met de zevende stek van 2015."

Tekst: Roy Schriemer; foto: Sportfoto.nl

Vorig jaar was de grote test voor Kruijswijk. Hij wilde nog één keer laten zien waar hij toe in staat was in een grote ronde, het was een kwestie van buigen of barsten. Van een toekomst als kopman of als luxe-knecht. Het leek mis te gaan toen hij veel tijd verloor vroeg in de Giro. Maar Kruijswijk knokte zich terug en eindigde als zevende. Bovendien had hij de bergtrui lang in het vizier en greep hij maar net naast een ritzege. Als het aan hem ligt, gaat veel hetzelfde, behalve dat rampzalige begin. "Achteraf zat ik daar op de verkeerde positie, ik zat te ver naar achteren, waardoor ik verrast werd en uiteindelijk niets meer recht kon zetten. Dat deden we als ploeg niet goed, maar zelf moest ik me dat ook aanrekenen. Ik moet scherper zijn, meer als kopman opereren. De ploeg hoeft niet a la Sky uren op kop te rijden voor me, maar we moeten wel als eenheid van voren zitten. Nu ben ik beter omringd in de bergen, maar ook op het vlakke ben ik sterk ondersteund, ik kan me nauwelijks betere helpers wensen in de vlakke etappes. Daarom hoop ik nu zonder onnodig tijdsverlies te beginnen aan mijn week, de laatste week."

Minder ruimte

Het zal de Giro anders maken als dat lukt. "Ik zal dan minder ruimte krijgen. Die was er vorig jaar natuurlijk wel omdat ik aanvankelijk niet zo hoog in het klassement stond. Maar ik geef er toch de voorkeur aan om met de sterkste renners te strijden voor het klassement. En misschien komt die kans er wel op het moment dat de mannen van het podium te veel naar elkaar kijken. Natuurlijk is het een groot doel om een rit te winnen, maar je moet de kans wel krijgen en de benen hebben om die te grijpen. Het algehele doel is top 10 rijden in deze Giro. Het liefst doe ik nog beter dan de zevende stek van vorig jaar. Maar ik kan misschien ook wel vrede hebben met een achtste plaats als daar een duidelijke verklaring voor is. De derde week is normaal gesproken mijn sterkste week. Ik herstel beter in vergelijking met veel anderen van de inspanningen en blijf dus relatief fris. Het is op het eerste gezicht een iets minder zware Giro in vergelijking met vorig jaar, maar misschien wordt dit jaar de koers wel harder gemaakt. Ik sta op het niveau waarop ik moet zijn, heb de conditie van mijn Giro van 2015 in principe. De test in de Tour de Yorkshire is goed uit gevallen. Ik kon op een lastig parcours met de mannen mee die net uit het voorjaar kwamen, kon de benen testen met het oog op de Giro. Dat is in zoverre belangrijk dat je niet naar huis bent gereden. Dat is altijd goed voor het vertrouwen."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl