Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

De Ruiter wint Marianne Vos Classic

Zaterdag 07 mei 2016

Women - Anne de Ruiter heeft de Marianne Vos Classic voor junior-vrouwen op haar naam geschreven door in de 58 kilometer lange rit door Het Land van Altena solerend in Wijk en Aalburg aan te komen. Arianne Pruisscher uit het Drentse Nieuw-Dordrecht won de massasprint door de Mijdrechtse Lorena Wiebes naar het derde plan te verwijzen.

Anne de Ruiter, die deel uitmaakt van de nationale selectie van bondscoach Frank Pennings, sprong in de tweede ronde weg en, beschermt door haar ploeggenoten, liet zij zich niet meer vangen. ,,We zijn pas terug van een pittig trainingskamp in De Eifel en ben na deze race helemaal kapot,’’ sprak de vermoeide maar voldane inwoonster van Polsbroek. ,,We hadden een plannetje bedacht de boel met de ploeg los te rijden, maar toen dat niet lukte zijn we om en om gesprongen en ik was de derde in de rij en bleef vooruit. Daarnaast was het schitterend dat Arianne (Pruisscher, DR) mooi kon worden afgezet voor de sprint om tweede plaats. Dus hebben we het als ploeg heel goed gedaan.’’ De 16-jarige Anne de Ruiter hoopt een plaats voor het EK en het WK af te dwingen. ,,We rijden met de nationale selectie mee in de Topcompetitie, weliswaar niet voor het podium, maar we worden er wel sterker van. We rijden daarnaast af en toe een criterium, en gaan we nog naar Oostenrijk op trainingskamp. Er komen nog mooie wedstrijden waar ik goed wil zijn en hoop op podiumplekken, zoals op het NK-tijdrijden.’’ Mylène de Zoete uit Naaldwijk was op vier kilometer van de aankomst betrokken bij een valpartij. ,,Ik viel over mijn voorgangster, die wat was afgeweken van haar lijn, waarna ik nog eens vijf fietsen op mijn rug zag liggen.’’

De Veendamse Lonneke Uneken zegevierde bij de nieuwelingmeisjes door in de massasprint af te rekenen met achtereenvolgens Eva Jonkers uit Staphorst en Ingrit Verhoeff uit Groot-Ammers. Judith Stolze (Westland Wil Vooruit) uit De Lier kwam in de laatste bocht zwaar ten val en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. (Dan Rolandus)

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl