Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Eekhoff wint slotrit Course de la Paix

Zondag 08 mei 2016

National - De Nederlandse ploeg kon een tevreden eindbalans opmaken na de Vredeskoers voor junioren zondag. De slotetappe van deze Nations Cup-wedstrijd werd gewonnen door Nils Eekhoff, die ook de puntentrui mee naar huis mocht nemen.

Bovendien eindigde de renner uit de nationale ploeg op een zesde plaats in het eindklassement. Ide Schelling viel met een elfde plaats net buiten de top 10 van de eindafrekening. Als kers op de taart werd Nederland na afloop opnieuw gehuldigd als leider in het Nations Cup-klassement bij de junioren.

Het was een ronde met twee gezichten voor de manschappen van Piet Kuijs, zo concludeerde de KNWU-talentcoach na afloop van deze Tsjechische etappekoers. “Met name Eekhoff heeft zich een week lang sterk laten zien. Hij won al de sprint van het peloton deze week, maar dat was op dat moment niet voor de dagzege helaas.  Vandaag besloten we daarom zijn kaart te trekken. De wedstrijd werd een afvalrace voorin, maar er bleven toch ongeveer zestig renners samen tot het einde. De ploeg heeft Nils goed afgezet vandaag, maar het is natuurlijk wel zijn kwaliteit dat hij het ook af weet te maken. Voeg daarbij zijn andere korte klasseringen en de twee eindklasseringen van hem en Ide Schelling en het veroveren van de puntentrui, dan mogen we zeker tevreden zijn.”

Valpartijen

Maar de ploeg kende ook de nodige tegenslag. Zo vielen in het begin van de Vredekoers Dennis van der Horst en Stijn Daemen. “Ondanks toch de nodige schaafwonden en bij Dennis ook pijnlijke ribben hebben ze de koers uit kunnen rijden en nog hun werk kunnen doen in de slotrit. Wat dat betreft ben ik over de gehele teamprestatie en – inzet tevreden. Bryan Bouwmans was nog een keer dicht bij de dagwinst, maar helaas kwam hij in de sprint van een kopgroepje ten val. De wegen zijn hier soms ronduit slecht en Bryan sloeg daarbij helaas over de kop. Maar ook hij wist het tot het einde vol te houden.”

Positieve eindbalans

De eindbalans was dan ook een positieve.  Kuijs:”“We wisten vooraf dat we met Nils Eekhoff een man in vorm mee hadden, het is heel mooi dat hij zowel een kort klassement weet te rijden en nog eens afsluit met de dagzege. Dat maakt dat we nog tevredener op weg naar huis kunnen.”



Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl