Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Blaak en Majerus tot eind 2018 bij Boels-Dolmans

Maandag 09 mei 2016

Women - Chantal Blaak en Christine Majerus rijden tot eind 2018 bij het Boels-Dolmans Cycling Team.  Beiden verlengden hun bestaande overeenkomst met twee jaar. 

De Nederlandse Chantal Blaak (26) kende haar meest succesvolle voorjaar ooit met zeges in Women’s  WorldTour-wedstrijden de Ronde van Drenthe en Gent-Wevelgem. Ook won de Zuid-Hollandse een rit in de Energiewacht Tour en schreef zij de GP Le Samyn des Dames op haar naam. Luxemburgs kampioene Christine Majerus (29) was zowel als luxe-helper als in haar rol van afmaker van grote betekenis. Dit jaar won ze Dwars door de Westhoek en was ze goed voor podiumplaatsen in de Drentse 8, de Energiewacht Tour, het Festival Elsy Jacobs en de Omloop van Borsele.

Thuis in team

Blaak hoefde niet lang na te denken over het voorstel tot contractverlenging. “Ik voel me erg thuis in dit team, waarin alles tot in de puntjes geregeld is. Ook geeft een tweejarig contract stabiliteit en vertrouwen, dat is erg fijn. Deze ploeg heeft een fijne mix van hard werken voor een maximaal resultaat binnen een ontspannen atmosfeer.  Ik ben erg tevreden over mijn voorseizoen en hoop lekker zo door te gaan en nog veel mooie uitslagen te rijden, bijvoorbeeld op het Nederlands Kampioenschap op Goeree-Overflakkee en op het wereldkampioenschap in Qatar. Met het team wil ik natuurlijk de wereldtitel ploegentijdrit binnen halen. Ik ben die paar tellen die we vorig najaar op het WK in Richmond te kort kwamen voor goud nog niet vergeten.”

Fantastische jaren

Ook Christine Majerus – bezig aan haar derde seizoen bij de ploeg – wil graag verder in de vertrouwde omgeving van het Boels-Dolmans Cycling Team. “Ik heb drie fantastische jaren achter de rug bij de ploeg. We hebben als team grote stappen gemaakt, wat zich dit voorjaar uit betaalde met een geweldige start van het seizoen.  Het maakt een enorm verschil als je weet dat je honderd procent kunt vertrouwen op je ploegmaten en iedereen die rond het team werkzaam is. In die sfeer ga ik graag verder. Ook is het belangrijk voor me dat ik veldritten mag rijden, zeker gezien het WK in Luxemburg van komende winter.   De komende maanden is mijn vizier gericht op de Olympische Spelen in Rio.”

Verdere invulling

Eerder verlengden wereldkampioene Lizzie Armitstead en team manager Danny Stam hun contracten al met eenzelfde termijn. Boels Rental en Dolmans Landscaping zijn tot minimaal eind 2018 als sponsor in het vrouwenpeloton actief. Het management van het team hoopt de komende periode  verder invulling te geven aan wat men zelf noemt de toekomst van het meest succesvolle vrouwenteam van het afgelopen voorjaar.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl