Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen troef Lotto-Jumbo in California

Vrijdag 13 mei 2016

Elite men - Team Lotto-Jumbo gaat met Dylan Groenewegen voor etappewinst in de Amgen Tour of California. De sprinter kan in de Verenigde Staten rekenen op de vaste namen uit zijn sprinttrein. 

“De sprinttrein is een belangrijk speerpunt voor ons tijdens de Tour of California”, zegt ploegleider Frans Maassen. “Er zijn alleen niet zoveel kansen op een massasprint, deze rittenkoers. De eerste etappe kan in een sprint eindigen, maar alleen de laatste rit is een zekere sprintetappe. Die willen we winnen met Dylan Groenewegen. Het is daarnaast ook belangrijk dat de renners uit ons sprinttraject veel samen rijden en samen zijn. Dat is deze week het geval. Daarnaast krijgt George Bennett de kans om voor het algemeen klassement te gaan. Deze wedstrijd is voor hem een mooie mogelijkheid om te laten zien wat hij kan.”

Veel klimmen

Groenewegen weet dat hij veel moet klimmen tijdens de Tour of California. “Dat wordt overleven en kijken in hoeverre ik me kan handhaven”, zegt hij. “Het zou mooi zijn als de eerste etappe in een sprint eindigt. Er zit echter een vrij lange klim in die rit, dus het zal afhangen van hoe er gekoerst wordt. De laatste rit is helemaal vlak. Het is ons doel om daar een goede lead-out neer te zetten en het is vervolgens aan mij om het af te maken.”  George Bennett en Dylan Groenewegen weten zich gesteund door Timo Roosen, Mike Teunissen, Alexey Vermeulen, Robert Wagner, Dennis  van Winden en Maarten Wynants in California.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl