Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Overijssel is voor Kruopis

Zaterdag 14 mei 2016

Elite men - Aidis Kruopis heeft de Ronde van Overijssel gewonnen. De Litouwer van Veranda's Willems kreeg in Rijssen Joeri Stallaert (tweede) en Timothy Stevens (derde) mee op het podium. 

Elmar Reinders was op de vierde plaats de beste Nederlander in de uitslag. De ploegen van Kruopis (Veranda's Willems) en Stevens (Crelan-Vastgoedservice) stonden geen enkele ontsnappingspoging toe in de finale, hoewel Gert-Jan Bosman (Piels), Wouter Mol, Taco van der Hoorn (Join S-De Rijke), Maarten van Trijp (Metec-TKH) en Cees Bol (Rabo Dev Team) nog een dappere poging waagden in de laatste omlopen om weg te komen.

Emotionele dag

Het was voor Cycling Team Jo Piels een emotionele dag in Overijssel, een dag nadat hun collega-renner overleed, reed men met rouwbanden om met de naam van Gijs Verdick erop. Jelle Wolsink stond namens de ploeg op het podium als meest strijdlustige renner. "Het was een emotionele dag, al probeer je in de wedstrijd de knop toch enigszins om te zetten. Ik wilde direct de sprint in het dorp van de ronde Bornerbroek winnen zodat we zeker wisten dat er iemand namens de ploeg op het podium zou staan. Daar kwam de prijs van de strijdlust nog bij. We hebben als team heel aanvallend gereden en er alles aan gedaan om ook voor de winst mee te doen, maar helaas lukte dat niet. In de massasprint was onze snelste man Jeff Vermeulen er niet meer bij. Maar ik denk toch dat we een mooi eerbetoon hebben afgeleverd."

Vijf vroege vluchters

Wolsink reed in de beginfase direct weg met Marco Doets (BabyDump) en Oscar Riesebeek (Metec-TKH). Later sloten daar Dylan Newbery (Data 3 Cisco) en Wim Kleiman (Twente Salland Cycling Team) bij aan en reden vijf man op kop. In de buurt van Hellendoorn werden deze mannen terug gehaald, waarna Elmar Reinders (Piels), Wouter Mol (Join S-De Rijke), Stan Godrie (Rabo Dev Team) en Dries de Bondt (Veranda's Willems) het probeerden. In de slotomlopen probeerde het vijftal Bosman-Mol-Van der Hoorn-Van Trijp-Bol het, maar de sprinters wilden - ondanks een verzwaarde finale - niet van opgeven weten.

Kruopis ijzersterk

Kruopis - eerder dit seizoen al winnaar van de Dorpenomloop Rucphen en oud-renner van Orica-GreenEdge - toonde zich in Rijssen veruit de snelste. "De ploeg heeft goed werk verricht en ik had vertrouwen dat ik het kon afmaken. Ik had sportief even een klein dipje de afgelopen weken, maar de vorm begint er stilaan weer aan te komen. Ik reed hier vorig jaar ook en toen was ik zevende, maar nu kende ik de aankomst beter en kon ik winnen. Ik mik nu op de Baloise Belgium Tour." Stallaert wilde geen excuses opwerpen voor de verloren wedstrijd. "Ik deed alles goed, maar toen kwam Kruopis voorbij. Daar had ik geen antwoord meer op." Het leverde de Ronde van Overijssel het eerste volledig buitenlandse podium op in de 64-jarige geschiedenis.

Reinders baalt

Elmar Reinders baalde dat hij net het podium miste in de sprint. "Ik was dichtbij een derde plaats, maar raakte wat ingesloten en toen was dit wat erin zat. Een sprint is voor mij als renner wat onzeker, ik probeerde daarom met een groep koplopers naar de streep te rijden, maar het lukte niet om weg te komen. Als het niet heel hard waait op dit parcours, is het lastig om een sprint te vermijden op het moment dat de sprintersploegen dat willen. Daar verandert een nieuw parcours ook weinig aan." 

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl