Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia's Tour krijgt tijdrit in Montferland

Vrijdag 20 mei 2016

Nieuws - De internationale wielerbeloften die deelnemen aan Olympia's Tour komen op donderdagmorgen 29 september in actie in het Gelderse Montferland. Zij krijgen daar een individuele tijdrit van 18,5 kilometer voor geschoteld, waarmee de nodige verschillen in het klassement gemaakt kunnen worden. De start is gesitueerd bij Kasteel Huis Bergh in 's-Heerenbergh en de finish is voorzien in het Duitse Emmerich. 

De oudste etappekoers van Nederland wordt dit jaar voor het eerste als internationale wedstrijd voor renners van -23 verreden en is door de verhuizing naar het najaar een ideale voorbereiding op het wereldkampioenschap in deze categorie. Van de 27 deelnemende teams komt bijna de helft van over onze landsgrenzen.

Burgemeester Ina Leppink-Schuitema van Montferland ziet na de Boels Rental Ladies Tour (2015) opnieuw een wielerevenement naar de gemeente komen, waar ook jaarlijks de Henk Lubberding Classic en het Montferland Wielerfestival plaats vinden. "Met de tijdrit in Olympia’s Tour willen we het Montferland uitdragen als fietsgemeente. Montferland is een prachtig gebied wat we graag willen laten zien, we zoeken daarom met het maken van de route ook nadrukkelijk de samenwerking met onze Duitse buurgemeente Emmerich."

Koersdirecteur Thijs Rondhuis vindt de omgeving ideaal om de internationale beloften de strijd tegen de klok en elkaar aan te laten gaan."We zijn blij dat we in Montferland te gast mogen zijn met een tijdrit op een lastig parcours. We hebben nadrukkelijk gezocht naar een mooi tijdritparcours waarop de internationale toppers in het tijdrijden in Olympia’s Tour hun specialisme kunnen laten zien. Een uitdagend parcours voor de wereldtoppers van morgen waar het klassement stevig gaat worden neergezet."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl