Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kruijswijk doet opnieuw goede zaken in Giro

Dinsdag 24 mei 2016

Giro Gelderland - Ook in de zestiende etappe van de Giro d'Italia verstevigde Steven Kruijswijk zijn leidende positie in het klassement. De renner van Lotto-Jumbo werd in de zestiende rit naar Andolo tweede.

In een sprint met Alejandro Valverde en Ilnur Zakarin hoefde de Brabander alleen de Spanjaard voor te laten gaan. Chaves verloor 42 seconden op de koplopers, Vincenzo Nibali verloor 1 minuut 41. Chaves is op de tweede plek nu al drie minuten verwijderd van Kruijswijk in het klassement. "Voor de roze trui was dit weer ideaal. Ik wilde de ploeg ook graag de dagzege geven, maar Alejandro Valverde verslaan is heel lastig. Niemand had verwacht dat het zo'n zware rit zou worden, aan het einde van de dag kan ik tevreden zijn."

"Ik voelde me goed vandaag en sprong op de laatste berg mee met Valverde”, zei Kruijswijk. “Nibali kon toen niet meer mee en Chaves zat al in de achtervolging. Uiteraard moest ik vooral tijdwinst pakken voor het klassement, daarom zat ik de hele dag waar ik moest zitten. Maar ik heb ook hard moeten werken om in de kopgroep te komen. De situatie in de koers was perfect en de tijdwinst is zoet. De komende dagen is het vlak maar ook dan moet je heel goed opletten.”

foto (c) Sportfoto-Oscar DeWaele

 Uitslag



Eerder...

Giro Gelderland Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl