Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Toppers van morgen in Nacht van Hengelo

Donderdag 26 mei 2016

Elite men - Nadat vorig jaar een door Jan Ullrich gewonnen jubileumeditie voor oud-profs het hoofdnummer vormde voor de Stork Nacht van Hengelo, is het op vrijdag 3 juni de beurt aan de toppers van morgen. 

De organisatie streeft ernaar het programma in de Nacht van Hengelo te laten variëren, waarbij in de toekomst nadrukkelijk ruimte blijft voor edities met de huidige wielerprofs. Dit jaar zijn het de landelijke beroepsrenners van morgen, maar zeker ook de Twentse talenten die strijd mogen gaan leveren. Dat alles met een prijzenpot, die voor deze categorie niet alledaags is. Er zal dus gekoerst worden in de Hengelose binnenstad, want er staat wat op het spel.

De organisatie kreeg een steuntje in de rug bij het vernieuwen van het concept van de wielerronde door de Hengelose binnenstad. Stork Thermeq heeft de organisatie laten weten de komende twee jaar als hoofdsponsor verbonden te blijven aan de Stork Nacht van Hengelo. Onlangs bekrachtigden  Tony van Velzen (Sr. Vice President van Stork Thermeq) en Hans Spijkerman en Kees van Zanten  (Nacht van Hengelo) een twee jarig sponsorcontract. De organisatie is uitermate verheugd dat Stork Thermeq zich opnieuw verbindt aan dit Hengelose evenement , dat op 3 juni aan de 41e editie toe is.

De organisatie wist een groot aantal renners te strikken die op het niveau net onder de profs bijzonder succesvol zijn momenteel. Groninger Rick Ottema maakte onlangs al indruk in Hengelo met een machtige solo naar de winst in de Ronde van de Vijver in Tuindorp. Dit seizoen was hij de smaakmaker van menig klassieker en stond hij op het podium van de loodzware Drielandenomloop en de Ronde van Groningen.Ook de leider van de KNWU Topcompetitie Coen Vermeltfoort is present, hij won de Zeeuwse wedstrijd Omloop van de Braakman. Met zijn koppositie in de topcompetitie staat hij in pole position voor een profcontract bij Team Roompot, want dat is de beloning voor de eindwinnaar. Vermeltfoort is afkomstig uit het Overijselse Schuinesloot.

Met Johim Ariesen staat de oud-winnaar van de Profronde van Noord-Holland aan het vertrek, de renner van Metec-TKH won dit jaar al in Portugal, Denemarken en Polen   Met Marten Kooistra (SEG) staat de Nederlands kampioen bij de junioren van 2015 aan de start, een renner die bij de beloften ook al menigmaal van zich liet horen dit jaar. Regionale deelname is gegarandeerd met Jelle Wolsink (Hengelo), Luuk Lohuis (Denekamp), en Gert-Jan Bosman (Nijverdal).En natuurlijk dankzij de renners van Kanjers voor Kanjers en het Twente Salland Cycling Team.Op uitnodiging van de organisatie ontvangen alle renners niet alleen een startbewijs, maar ook startgeld. Tijdens de koers zijn premies te verdienen en aan de streep wacht de bonus. Het kan niet anders of dit moet leiden tot een sprankelende wedstrijd waarin de wielertalenten mooie prijzen bijeen kunnen fietsen door inzet en initiatief te tonen.

In de vorige editie – gewonnen door Jan Ullrich – kwamen de oud-profs aan het vertrek, daar voor werd de Stork Nacht van Hengelo altijd als profcriterium verreden. De organisatie neemt zeker geen afscheid van de beroepsrenners. “Door zo nu en dan een andere insteek te kiezen, denken we het publiek te kunnen blijven verrassen. We willen bij toerbeurt de toekomstige profs voorstellen, de huidige wereldtop naar Hengelo halen en bij speciale gelegenheden blikken we net als vorig jaar graag terug op het verleden.  Hengelo is een stad van innovatie en dan mag ook in onze wedstrijd tot uitdrukking komen” zegt de Hengelose mede-organisator en oud-prof Joost Posthuma over de nieuwe aanpak.  Het programma begint op 3 juni om 16.30 uur met een wedstrijd voor masters, om 18 uur staan de amateurs aan het vertrek samen met de niet-uitgenodigde elite-renners en om 20 uur is het tijd voor het hoofdnummer.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl